Βρειτε μας στα Social Media

GOOD NEWS

Ηρωικός Χανιώτης σταμάτησε με τα χέρια του ανεξέλεγκτο αυτοκίνητο – Έσωσε δύο νήπια

Δημοσιεύτηκε

στις

αυτοκινητο
Φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
2.4K Shares

Μια πράξη αυταπάρνησης που δεν συναντάται συχνά σήμερα, πραγματοποίησε Χανιώτης το βράδυ της Δευτέρας, σώζοντας από τραυματισμό – ή και κάτι χειρότερο ακόμα – δύο μικρά παιδιά που βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο ξαφνικά ξεκίνησε να κυλάει σε κατηφόρα χωρίς να υπάρχει οδηγός.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Κ. Μάνου στα Χανιά, περίπου στις 20:00 της Δευτέρας.

Δύο μικρά παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, νηπιακής ηλικίας αμφότερα, βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο που ξαφνικά ξεκίνησε να κινείται στην κατηφόρα, με κατεύθυνση την οδό Παναγούλη, όπου συνήθως υπάρχει αρκετά έντονη κίνηση αυτοκινήτων και το ατύχημα ήταν έτοιμο να συμβεί.

Ξαφνικά, ένας γεροδεμένος άνδρας μπαίνει με αυτοθυσία μπροστά στο κινούμενο αυτοκίνητο προσπαθώντας να το σταματήσει, με κίνδυνο να τραυματιστεί ο ίδιος. Το όχημα όμως συνέχιζε να κυλάει στην κατηφόρα, όση δύναμη κι αν έβαζε. Φωνάζει με αγωνία “δε μπορώ”!

Εκείνη τη στιγμή, διερχόμενος οδηγός που περνούσε από το σημείο του φώναξε να αφήσει το αυτοκίνητο να πέσει πάνω σε κάδους σκουπιδιών που βρίσκονταν παρακάτω για να κοπεί η φόρα του. Έτσι και έγινε και μόλις το αμάξι χτύπησε στους κάδους, ο Χανιώτης με γρήγορες κινήσεις άνοιξε την πόρτα και τράβηξε το χειρόφρενο, ακινητοποιώντας το όχημα.

Οι κάδοι έχουν φτάσει με ορμή στην είσοδο του ΕΚΟ λίγο πριν τη Παναγούλη.

Τα παιδιά ουρλιάζουν στο αυτοκίνητο αλλά ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα, γυναίκες από τη διπλανή σχολή φωνάζουν. Ο διερχόμενος οδηγός αγκάλιασε τον σωτήρα και τον ρώτησε αν ήταν τα δικά του παιδιά.

“Όχι”, του απάντησε. “Να βάλουμε τους κάδους στη θέση τους”.

Και μετά εξαφανίστηκε.

Δεν περίμενε ούτε συγχαρητήρια, ούτε ευχαριστίες.

Το zarpanews επικοινώνησε με τον οδηγό που είδε το συμβάν και περιέγραψε το περιστατικό συμπληρώνοντας πως “όσο υπάρχει κάποιος που πετάγεται με αυτοθυσία σε κινούμενο όχημα για να το σταματήσει, αγωνιά που δεν τα κατάφερε, σώζει εύστροφα τη κατάσταση και έπειτα σκέφτεται να επαναφέρει τους κάδους στη θέση τους, υπάρχει ελπίδα”.

Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap