Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

XANIA

Κρήτη: Αντιδράσεις κατοίκων για το κλείσιμο σχολείου – «Θα αδειάσουν τα χωριά μας»

Δημοσιεύτηκε

στις

σχολείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ξαναλειτουργήσει το σχολείο ως 6θέσιo, είναι οι γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Σκινέ-Φουρνέ που πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι γονείς αντιδρούν, σύμφωνα με το zarpa.gr, στη συγχώνευση της Γ’ με την Δ’ τάξη που έχει αποφασιστεί μετά από εισήγηση της Α’ βάθμιας, υποστηρίζοντας πως θα είναι καταστροφική για τα παιδιά.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, κ. Λεβεντάκης: “μπορεί τα παιδιά να είναι 16, όμως πρόκειται για παιδιά της Γ’ δημοτικού που έπιασαν πέρυσι μολύβι μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης, παιδιά μεταναστών, παιδιά που χρειάζονται παράλληλη υποστήριξη. Κανείς γονιός δεν θέλει να γυρίσει το παιδί του στις δεκαετίες του 1960, είναι βέβαιο ότι θα φύγουν για αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες αλλού”.

“Τα παιδιά είναι χρήματα για σας. Θέλετε να κλείσει το σχολείο του χρόνου. Να αδειάσουν τα χωριά μας” τόνισε άλλος γονέας στην κ. Ψαρουδάκη.

Από τη μεριά της η διευθύντρια ξεκαθάρισε ότι η οργανικότητα του σχολείου δεν μπορεί να αλλάξει και ότι θα παραμείνει 5θεσιο. Όπως είπε, μπορεί να υποστηρίξει το σχολείο με έναν εκπαιδευτικό για λειτουργία Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας αλλά όχι με οργανική θέση για να χωριστεί η Γ’ από την Δ’ τάξη.

Έκκληση για Γυμνάσιο στη Γαύδο για να παραμείνουν στο νησί δύο παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ