Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Απάτη: Η προφυλακισμένη «εγκέφαλος», τα μετρητά και η εμπλοκή του Γηροκομείου στα Χανιά

Δημοσιεύτηκε

στις

γηροκομείο Χανιά
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την απάτη «μαμούθ» σε βάρος ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στα Χανιά με δράστες πέντε συνολικά άτομα, τρεις γυναίκες και δύο άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται να είναι μία 55χρονη γυναίκα η οποία και οργάνωσε όλη την απάτη αποσπώντας συνολικά 322.291 ευρώ (!) τα οποία προήλθαν είτε από αναλήψεις σε μετρητά, είτε από αγοραπωλησίες ακινήτων. Μάλιστα, η ίδια βρίσκεται στη φυλακή από τον Οκτώβριο του 2021 για άλλη περίπτωση απάτης.

Η αρχή

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2019 όταν η 70χρονη γυναίκα αποφασίζει να αποκτήσει οικιακή βοηθό προκειμένου να προσέχει τον 84χρονο σύζυγό της που είναι κατάκοιτος αλλά και τον 36χρονο γιο της που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ίδια απευθύνεται σε γραφείο ευρέσεως εργασίας που έχει έδρα τα Χανιά και το διατηρεί μία 55χρονη ζητώντας μία γυναίκα να προσέχει τα δύο άτομα.

Η 55χρονη άρχισε να μαθαίνει την προσωπική ιστορία του ηλικιωμένου ζευγαριού αλλά και την περιουσία που έχει (αρκετά μετρητά σε διάφορους λογαριασμούς αλλά και πολλά ακίνητα).

Η οικιακή βοηθός που δεν ήρθε ποτέ από την Αλβανία

Η 55χρονη ιδιοκτήτρια του γραφείου ευρέσεως εργασίας είχε από την πρώτη στιγμή βάλει στο… μάτι την περιουσία του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να κερδίσει την εμπιστοσύνη της 70χρονης και έβαλε εφαρμογή το… σχέδιό της που δεν ήταν άλλο να της πάρει τα χρήματα.

Αρχικά της ανέφερε ότι δεν υπήρχαν άτομα στα Χανιά που θα μπορούσαν να δουλέψουν σε 24ωρη βάση ως οικιακοί βοηθοί και της πρότεινε να φέρουν μία γυναίκα από την Αλβανία. Έτσι, της ζήτησε 2.000 ευρώ για να κατέβει η δήθεν γυναίκα. Η ηλικιωμένη τα έδωσε ωστόσο η οικιακή βοηθός δεν έφτασε ποτέ στην Κρήτη με την 55χρονη να της λέει διάφορες δικαιολογίες για την καθυστέρηση της άφιξης της δήθεν Αλβανίδας οικιακής βοηθού ενώ η ίδια φαίνεται να πήγαινε να την βοηθούσε στην περίθαλψη του συζύγου και του γιου της 70χρονης.

Η εμπλοκή του Γηροκομείου στα Χανιά

Μετά από διάφορες ενέργειες η 55χρονη πείθει την 70χρονη γυναίκα να στείλει τον σύζυγό της στο γηροκομείο των Χανίων που πρόσφατα είχε απασχολήσει τις αρχές με τους «ύποπτους» θανάτους των  ηλικιωμένων.

Η 55χρονη πηγαίνει στην ιδιοκτήτρια του γηροκομείου – η οποία πλέον έχει προφυλακιστεί μαζί με την κόρη της για την υπόθεση των θανάτων – και δηλώνει πως είναι η βαφτισιμιά του 84χρονου άνδρα και η μόνη συγγενής της.

Ο 84χρονος μένει στο γηροκομείο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ όσες φορές θέλησε η 70χρονη να έρθει σε επαφή με τον σύζυγό της δεν τα κατάφερε με την ιδιοκτήτρια να την εμποδίζει να τον δει με διάφορες προφάσεις.

Γι’ αυτό και στη δικογραφία εμπλέκεται το γηροκομείο και συγκεκριμένα η ιδιοκτήτρια η οποία κατηγορείται για συγκάλυψη της απάτης.

Την ίδια ώρα, εντός του γηροκομείου η 55χρονη πήγαινε συχνά προκειμένου να λαμβάνει πληρεξούσια από τον ηλικιωμένο άνδρα για διάφορες αγοραπωλησίες ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Απρίλιο του 2021 και ενώ ήταν στη δημοσιότητα το θέμα με το γηροκομείο των Χανίων η 70χρονη θορυβήθηκε και έπεισε την 55χρονη να βγάλουν τον σύζυγό της από το γηροκομείο. Τελικά, μετά από 10 ημέρες η 55χρονη έπεισε την ηλικιωμένη να επιστρέψουν τον σύζυγό της στο γηροκομείο.

Τεράστιες αναλήψεις μετρητών και αγοραπωλησίες ακινήτων

Η 55χρονη έχοντας πλέον την πλήρη εμπιστοσύνη της 70χρονης διαχειριζόταν τις τραπεζικές της κάρτες ανάληψης, τους κωδικούς της αλλά και όλα τα ακίνητά της.

Έτσι, μέσα σε τρία χρόνια η δράστης κατάφερε και απόσπασε συνολικά 322.291 ευρώ με τα 280.000 ευρώ περίπου σε μετρητά από αναλήψεις και τα υπόλοιπα από αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ο θάνατος του ηλικιωμένου και η αποκάλυψη της απάτης

Αρχές του 2022 ο 87χρονος πλέον άνδρας ενώ βρίσκεται στο γηροκομείο προσβάλλεται από κορωνοϊό.

Η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνεται και τελικά τον Φεβρουάριο του 2022 αφήνει την τελευταία του πνοή.

Λίγο καιρό μετά τον θάνατό του η 70χρονη αντιλαμβάνεται ότι έχει πέσει θύμα απάτης καθώς βλέπει πως τα περιουσιακά της στοιχεία έχουν εξαφανιστεί.

Η ίδια απευθύνεται στην αστυνομία η οποία καταφέρνει και ξετυλίγει το κουβάρι της… υπόθεσης.

Όπως διαπιστώθηκε ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η 55χρονη γυναίκα ενώ στην υπόθεση έχει εμπλοκή η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, μία 68χρονη γυναίκα και δύο άνδρες 29 και 50 χρόνων οι οποίοι βοηθούσαν στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Στη φυλακή  η 55χρονη για άλλη υπόθεση

Η 55χρονη τους τελευταίους μήνες είναι στην φυλακή καθώς είχε συλληφθεί για μία άλλη εξίσου μεγάλη υπόθεση απάτης.

Η απάτη είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2019 και η ίδια κατηγορούνταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εξαπάτηση και καταδικάστηκε σε 41 μήνες φυλάκισης.

Αυτή την ώρα, αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στην δικαιοσύνη για τη νέα υπόθεση απάτης σε βάρος του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ