Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

24 άτομα στο εδώλιο για το γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά

Δημοσιεύτηκε

στις

γηροκομείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης του γηροκομείο στα Χανιά.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων αναμένεται να καθίσουν συνολικά 24 άτομα μεταξύ των οποίων οι ιδιοκτήτριες, οι γιατροί και εργαζόμενοι που κατηγορούνται για τους «ύποπτους» θανάτους ηλικιωμένων αλλά και για τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στο γηροκομείο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 24 είναι:

  • Παράβαση καθήκοντος
  • Πλαστογραφία
  • Χρήση πλαστού
  • Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
  • Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
  • Δικαστική χρήση ψευδούς πιστοποιητικού

Υπενθυμίζεται ότι το γηροκομείο στα Χανιά συνεχίζει να λειτουργεί με περίπου 30 τρόφιμους, ενώ άλλαξε τον διακριτικό του τίτλο από «Αγία Σκέπη» σε «Ευ Ζην Care».

ghrokomeio

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση διώκονται ο νυν και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χανίων για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το parakritika.gr, από τα 24 ονόματα που θα καθίσουν στο εδώλιο απουσιάζει αυτό του κ. Καλογερή, ενώ ανάμεσά τους είναι οι ιδιοκτήτριες της δομής και ο γιατρός, καθώς και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Η απουσία του ονόματος του κ. Καλογερή πιθανώς να σχετίζεται με διαφορετικές κατηγορίες που ίσως αντιμετωπίζει, αφού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περασμένου Ιουνίου, για τον νυν Αντιπεριφερειάρχη αναφέρεται πως διεύρυνε την άδεια λειτουργίας της μονάδας από 16 σε 46 κλίνες, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη άδεια είχε λήξει και συνεπώς όχι μόνο δεν μπορούσε να επεκταθεί, αλλά ούτε και να τροποποιηθεί.

Επιπλέον, δεν έλαβε υπ’ όψιν τις επισημάνσεις ενός μέλους της τριμελούς επιτροπής ελέγχου της μονάδας, το οποίο διαπίστωσε σοβαρότατες παραβάσεις, ενώ παρέλειψε να σφραγίσει τη δομή μολονότι είχε λάβει γνώση των σοβαρών κατηγοριών για κακουργηματικές πράξεις που είχαν απαγγελθεί στις ιδιοκτήτριες.

Έχουν προφυλακιστεί τέσσερα άτομα

Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί τέσσερα συνολικά άτομα.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, στις 13 Φεβρουαρίου και μετά από μία μαραθώνια διαδικασία προφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες (μάνα και κόρη), ο ψυχίατρος του γηροκομείου και ο γενικός γιατρός. Τρεις νοσηλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ έκαστος αλλά και με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα καθώς τους ανακλήθηκε και η άδεια εργασίας.

ghrokomeio-xania-dikasthria

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των κατηγορουμένων κάνουν λόγο για μία «υπόθεση σκευωρίας» που αναμένεται να αποδειχθεί στο δικαστήριο.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ