Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Απάκι Τηγανιά με Πολύχρωμα Ντοματίνια

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το απάκι είναι ένα καταπληκτικό υλικό που έχεις συνηθίσει να απολαμβάνεις τσιγαριαστό.

Αν όμως μπεις στην (εύκολη) διαδικασία να το συνδυάσεις με φρέσκα, λαχταριστά ντοματίνια, θα δοκιμάσεις χωρίς αμφιβολία την πιο αρωματική τηγανιά με απάκι της ζωής σου!
Το πιάτο αυτό είναι ο τέλειος μεζές για τη ρακή σου, ενώ μπορεί να αποτελέσει ιδανικό ορεκτικό για τις μέρες εκείνες που ακούς το στομάχι σου να διαμαρτύρεται πιο έντονα από ότι συνήθως.

Υλικά 
250 γρ Κρητικό απάκι
λίγα χρωματιστά ντοματίνια
ελαιόλαδο
120 ml λευκό ξηρό κρασί (ένα ποτήρι κρασιού)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Κόβουμε το απάκι σε φέτες πάχους μισού εκατοστού.
2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια από το απάκι και το τσιγαρίζουμε.
3. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, το σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και σερβίρουμε.

Tips
Απολαμβάνουμε αμέσως την τηγανιά με απάκι συνοδεία φρεσκοψημένου ψωμιού, ρακής και πικάντικης γραβιέρας.

Αν θέλεις να δεις και άλλες συνταγές μου, ακολούθησε με στο Instagram και το Facebook ή πήγαινε στο blog μου!

Πηγή: Provocateur.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ