Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Όσοι κατοικούν κοντά στα Αστερούσια Όρη, στην ιδιαίτερη αυτή πλευρά του Νομού Ηρακλείου, γνωρίζουν καλά τις αμέτρητες ομορφιές του τόπου. Το φυσικό περιβάλλον εκεί χαρίζει κάθε ευκαιρία σε όποιον θέλει να απολαύσει την φύση και να ξεφύγει από την καθημερινότητα των πόλεων. Η εγγύτητα στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, ο άγριος χαρακτήρας των βουνών και η απέραντη θέα από ορισμένα σημεία, δικαιολογημένα «μαγνητίζουν» κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Ο Γιάννης Ψαρουδάκης που μας έχει χαρίσει κατά καιρούς υπέροχα ταξιδιωτικά βίντεο από πολλές περιοχές της Κρήτης, επέλεξε πρόσφατα τα Αστερούσια Όρη για μια απολαυστική μονοήμερη εκδρομή. Έφτασε μέχρι τα ανατολικά Αστερούσια και δυτικά του χωριού Μουρνιά όπου σχηματίζεται ένα εύφορο οροπέδιο, της «Περβόλας» όπως το λένε οι ντόπιοι το οποίο είναι γεμάτο αμπέλια, ελιές και προσεγμένους κήπους.

Εκεί όπου υπάρχει επίσης η γραφική εκκλησία της Αγίας Ειρήνης με πηγή γλυκού νερού λίγο πιο δίπλα. Τα τρεχούμενα νερά του μικρού αλλά γραφικού αυτού οροπεδίου συγκεντρώνονται στο «Περιβολιανό ρέμα» που στην πορεία του σχηματίζει το άγριο φαράγγι της Περβόλας το οποίο καταλήγει έπειτα από 4 χιλιόμετρα στην παραλία Καμινάκι. Ένα φαράγγι πανέμορφο μα επικίνδυνο για τους απλούς περιπατητές…

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ