Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 24χρονης: Νέος γύρος καταθέσεων τη Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε

στις

INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη Δευτέρα ξεκινά νέος κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, αναμένεται να καταθέσει η φίλη του θύματος και άλλα άτομα που παρίσταντο στο πάρτι.

«Γίνονται συνεχόμενες καταθέσεις ανθρώπων που έχουν κληθεί από την ανάκριση για διευκρίνιση περιστατικών. Θα καταθέσουν απ’ ότι ξέρω ένας κύριος που πήρε τη Γεωργία την ημέρα που ξύπνησε στο ξενοδοχείο και αντιλήφθηκε που είναι. Ο εργοδότης της έχει καταθέσει και κάποιοι άλλοι», ανέφερε στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο κ. Αθανάσιος Ζιώγας δικηγόρος του θύματος.

«Δεν είναι νέα πρόσωπα. Νομίζω ότι όλα τα πρόσωπα που παραβρέθηκαν στο πάρτι πρέπει να γίνουν γνωστά και να καταθέσουν», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του DNA ανέφερε: «Η πραγματογνωμοσύνη ολόκληρη που αφορά την ιατροδικαστική, το DNA, το αίμα και τα ούρα διατάχθηκαν από το τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου το οποίο ξεκίνησε όλη τη διαδικασία. Άρα αφού τα διέταξε το τμήμα έρχονται στο τμήμα και μετά προωθούνται προς την ανακρίτρια. ‘Ετσι δεν είναι; Αυτή δεν είναι η λογική; Η ανακρίτρια αφού παραλάβει όλο αυτό το υλικό μπορεί να διατάξει και δική της πραγματογνωμοσύνη. Διαφορετική. Άλλη. Έρχομαι τώρα στο να δούμε ποιος διαδίδει αυτές τις ειδήσεις και από που περνάνε ας πούμε αυτά τα αποτελέσματα. (…) Σας λέω το εξής. Μόλις άκουσα χθες από τα ΜΜΕ ότι έχουν εκδοθεί αποτελέσματα του DNA, της τοξικολογικής και διάφορα άλλα που λέγανε χωρίς κάποια σαφήνεια επικοινώνησα με την ανάκριση. Σάββατο όμως τα γραφεία της ανάκρισης δεν λειτουργούν συνεπώς αν ήταν εκεί η υπάλληλος, η γραμματέας, η ανακρίτρια για να παραλάβουν κλπ προφανώς θα μιλούσα μαζί τους. Επικοινώνησα με το Αστυνομικό Τμήμα που ξεκίνησε τη διαδικασία, μίλησα με τον ευγενικό αναπληρωτή διοικητή του τμήματος ο οποίος προΐσταται της διαδικασίας και μου λέει δεν έχει έρθει στο τμήμα που παρήγγειλε τη διαδικασία κάποιο αποτέλεσμα».

«Δεν έχει παραδοθεί τίποτα. Πώς βρίσκεται ο φάκελος στην ανακρίτρια τη στιγμή που δεν έχουν φτάσει στο Αστυνομικό Τμήμα; Πώς γνωρίζουν αυτοί που λένε από ένα κλειστό φάκελο τι περιέχει μέσα;», συμπλήρωσε.

«Όσο περίεργο και να σας φαίνεται δεν μιλάμε για καθυστέρηση. Πάνω κάτω αυτοί είναι οι χρόνοι στο να βγουν τα αποτελέσματα. Χρειάζεται χρόνος. Από εκεί και μετά άλλο η διαρροή και άλλο το αν έχουν πάει τα στοιχεία στην ανάκριση. Προφανώς, και μπορεί να υπάρχει μία διαρροή αν έχουν γίνει οι εξετάσεις οι απαραίτητες. Αυτό που ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να δούμε αν από τα συγκεκριμένα στοιχεία (…) Τα άλλα δεδομένα είναι οι άνθρωποι οι οποίοι εκείνη την ημέρα ήταν στο συγκεκριμένο πάρτι να βρεθούν, να κληθούν και από εκεί και πέρα η ανάκριση ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά της. Θα καταλάβει από πρόσωπα και καταθέσεις, από κινητά τηλέφωνα και από άλλα στοιχεία», ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

«Υπάρχει ο τρόπος (σ.σ. το έγκλημα να στοιχειοθετηθεί) και είμαι πεπεισμένος ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η απόφαση που λαμβάνει ο ανακριτής είναι η ενδεδειγμένη», συμπλήρωσε.

«Να ξεκαθαρίσουμε τα εξής. Κατ’ αρχάς υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που απαιτούν χρόνο. Τώρα όσον αφορά τη δειγματοληψία την αρχική εκεί πράγματι όσο πιο κοντά είμαστε στη στιγμή του συμβάντος τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουμε μία πληθώρα στοιχείων τόσο από τις τοξικολογικές όσο και από τις γενετικές. Προφανώς, και υπάρχει περίπτωση με το χρόνο να απωλέσουμε κάποια στοιχεία και υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη περίπτωση – αν ξεπεράσουμε κάποια χρονικά όρια – να μην έχουμε καθόλου στοιχεία. Εδώ τώρα πρέπει να σας πω ότι ακούω για καθυστερήσεις όμως ακούω αλληλοσυγκρουόμενα πράγματα και δεν είμαι βέβαιος ότι δεν θα έχουμε αποτελέσματα. Πράγματι, φαίνεται ότι την τρίτη ημέρα ο ιατροδικαστής εξετάζει το θύμα. Όμως την πρώτη μέρα πήραμε δείγμα τοξικολογικών εξετάσεων. Δείγμα ούρων. Άρα ως προς τις τοξικολογικές εξετάσεις φαίνεται ότι η λήψη του δείγματος έγινε πάρα πολύ γρήγορα. Η τοξικολογική εξέταση μας δείχνει όλες τις χημικές ουσίες, ξένες προς το σώμα και όλα τα φάρμακα που έχουν ληφθεί, αλκοόλ και ότι άλλη ουσία υπάρχει και μάλιστα θα σας έλεγα ότι εδώ επειδή είναι έγκαιρο το δείγμα μπορεί να γίνουν και άλλες αναλύσεις ακόμα και ποσοτικές. Τι ποσότητα φαρμάκων είχε ληφθεί από την κοπέλα», είπε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ