Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις Κρητικοί εμπλέκονται στο βιασμό του φαντάρου

Δημοσιεύτηκε

στις

φαντάροι
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαστάσεις που φτάνουν μέχρι την Κρήτη παίρνει η καταγγελία ενός 32χρονου ότι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τρεις στρατιώτες.

Οι τελευταίου, σύμφωνα με την καταγγελία, εκτελούσαν εντολή του λοχαγού της μονάδας τους.

Το περιστατικό,  συνέβη πριν από δέκα χρόνια και μέσα στο ιατρείο του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο όπου παρέμεινε για δυο ημέρες.

Τι αναφέρει η μήνυση για τους φαντάρους από την Κρήτη

Η μήνυση κατατέθηκε στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη στα τέλη Μαρτίου ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες διαδικασίες για τον εντοπισμό των δραστών.

«Η διαδικασία έχει κινηθεί γρήγορα και θεωρώ πως σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις. Τα πρόσωπα τα οποία καταγγέλλονται συνολικά είναι έξι. Θεωρώ πως θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν για την πράξη τους. Τα χαρακτηριστικά των προσώπων που έχουμε δώσει μέσα από την μήνυση, είναι τόσο συγκεκριμένα που σύντομα θα βρεθούν», είπε ο δικηγόρος του θύματος στο protothema.gr.

Στην μήνυση του ο 32χρονος μπορεί να μην αναφέρει πρόσωπα και διευθύνσεις, ωστόσο μέσα από τις περιγραφές του έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία που αποκαλύπτουν τους ενόχους:

«Ο εντολέας μου παρέμεινε μόνο δυο ημέρες στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεγάλο Πεύκο και δεν είχε πρόλαβε να γνωρίσει κανέναν. Έτσι στη μήνυση μπορεί να μην υπάρχουν ονόματα, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και περιγραφές που φανερώνουν τους θύτες».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 32χρονου, στη μήνυση που κατέθεσε ο 32χρονος, καταγγέλλει πως το περιστατικό συνέβη έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με τον λοχαγό του. «Τότε ο λοχαγός θεώρησε σωστό να τον απειλήσει και να του πει μπροστά και σε άλλους: «Το βράδυ θα δεις τι θα πάθεις».

Ο 32χρονος υποστηρίζει πως ο λοχαγός έδωσε εντολή σε τρεις φαντάρους από την Κρήτη να τον μεταφέρουν στο ιατρείο. Eκεί ναρκώθηκε και στη συνέχεια ο ένας τον κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ οι άλλοι δυο τον κρατούσαν με την βία για να μην αντιδράσει.

 

Στη μήνυση που έχει καταθέσει, ο 32χρονος άνδρας καταγγέλλει:

  • τον λοχαγό, ως ηθικό αυτουργό της πράξης,
  • 3 φαντάρους, τον έναν για φυσικό αυτουργό του βιασμού και τους άλλους 2 για συμμετοχή στον βιασμό
  • 2 στρατιωτικούς γιατρούς – ψυχολόγους, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τον βιασμόΌπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το OPEN, τότε δεν υπήρξε καμία καταγγελία από το θύμα.
    Ο δικηγόρος του σημειώνει πως επέλεξε να προχωρήσει τη νομική υπόθεση τώρα, επηρεασμένος από το κίνημα ΜeToo.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ