Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Κατηγορεί τον αδερφό του για τον μυστήριο θάνατο της μητέρας τους

Δημοσιεύτηκε

στις

ηλικιωμένη γυναίκα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πανελλαδικό ενδιαφέρον έχει αποκτήσει το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Π», για την υπόθεση ηλικιωμένης γυναίκας στην Πάτρα, η οποία είχε βρεθεί τον περασμένο Μάρτιο νεκρή μέσα στο σπίτι της, μετά από πυρκαγιά.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο ένας από τους δύο γιους της, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, ζητώντας να διερευνηθεί, αν για τον τραγικό θάνατο της μητέρας του, υπάρχουν ποινικές ευθύνες του μεγαλύτερου αδελφού του, συνδέοντας την υπόθεση με την περιουσία της, που αποτελείται από δύο μικρά διαμερίσματα και ένα κτήμα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα έπασχε από γεροντική άνοια. Ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα μαζί με τον μεγαλύτερο γιο της, που είχε πάρει με απόφαση δικαστηρίου τη δικαστική της συμπαράσταση, μαζί με δύο άλλα άτομα, με την υποχρέωση να την φροντίζει με τα λεφτά της σύνταξής της.

Ο μικρότερος γιος ισχυρίζεται στη μηνυτήρια αναφορά του, ότι η ανάθεση της δικαστικής συμπαράστασης έγινε εν αγνοία του ίδιου και των αδελφών της μητέρας του, ενώ διατυπώνει ερωτηματικά, πως το δικαστήριο δεν τους αναζήτησε ποτέ.

Στην μήνυση κατηγορεί τον μεγάλο του αδελφό, ότι μεθόδευσε με άλλα άτομα την ανάληψη της δικαστικής συμπαράστασης της μητέρας τους, με στόχο να οικειοποιηθεί τη σύνταξη και την ακίνητη περιουσία της. Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο αδελφός του έχει αθεράπευτο εθισμό με τον τζόγο και ψυχιατρικό ιστορικό, παραθέτοντας γι΄αυτό σχετικά έγγραφα και γνωματεύσεις, καθώς και ένορκες καταθέσεις μαρτύρων ότι την κακοποιούσε, την απειλούσε και την παραμελούσε διαρκώς.

ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί αντικρούονται από μέλη του ευρύτερου συγγενικού περιβάλλοντος της νεκρής γυναίκας, που κάνουν λόγο για αντιθέσεις περιουσιακού ενδιαφέροντος. Σε επικοινωνία που είχαν χθες με την «Π» δύο συγγενείς εξ αγχιστείας της νεκρής γυναίκας, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του μικρότερου γιού της και επιστρέφουν τις καταγγελίες εναντίον του, λέγοντας ότι «θυμήθηκε τη μάνα του μετά τον θάνατό της, γιατί εποφθαλμιά την περιουσία της» και ότι ο άλλος γιός της, που τη φρόντιζε, «την είχε στα ώπα – ώπα».

ΖΗΤΟΥΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Πάντως, με έγγραφα που επέδειξε στην «Π» ο καταγγέλλων γιός, η μητέρα του είχε ζητήσει βοήθεια από την Αστυνομία ήδη από το 2014 ενώ παλαιότερα είχε καταθέσει και αγωγή εις βάρος του μεγάλου της γιού, καταγγέλλοντας ότι ήταν ερειστικός, υβριστικός, βάναυσος και σκληρός μαζί της, και ότι απαιτούσε τη σύνταξή της για να την αφήνει να μένει στο σπίτι.

Σε συγκεκριμένο περιστατικό, καταγγέλθηκε ότι την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι, ενώ ανέφερε ότι «χαρτοπαίζει και πίνει συνεχώς» και απειλούσε ότι «θα μας μαχαιρώσει όλους».

Μετά από αυτά τα περιστατικά, με εισαγγελική εντολή είχε ζητηθεί η ψυχιατρική εκτίμησή του και η αρμόδια κλινική του ΠΓΝΠ είχε πιστοποιήσει ότι έπασχε από ψυχιατρικές διαταραχές και παθολογική χαρτοπαιξία, προτείνοντας τη νοσηλεία του. Παρ΄όλα αυτά, μετά από λίγα χρόνια, δικαστήριο αποφάσισε να δώσει σε αυτόν και σε δύο άλλα άτομα, τη δικαστική συμπαράσταση της ανήμπορης μητέρας του.

Ομως, τον Σεπτέμβριο του 2021, υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες προς την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, από άτομα που φρόντιζαν την ανήμπορη γυναίκα, που ισχυρίζονταν ότι είχαν διαπιστώσει σημάδια κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, με επείγον υπηρεσιακό σημείωμα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετέφερε τις παραπάνω καταγγελίες καθώς και τα συμπεράσματα της υπηρεσίας, έπειτα από επιτόπια αυτοψία στο διαμέρισμα όπου διαπιστώθηκαν πενιχρές και εντελώς ανεπαρκείς συνθήκες διαβίωσης της γυναίκας.

Θρίλερ με τη γυναίκα της Λυρικής Σκηνής: Ο μυστήριος θάνατος και η κληρονομιά

ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

Ο προϊστάμενος της κοινωνικής υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο γιός που είχε αναλάβει την ιδιότητα του συμπαραστάτη της μητέρας του, δεν την φρόντιζε με τη σύνταξή της, όπως είχε υποχρέωση, ενώ και τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου δεν επιτελούσαν το έργο τους και συμπέρανε ότι η γυναίκα ζούσε σε συνθήκες επικίνδυνες για τη ζωή της.

«…Η συγκεκριμένη είναι σε καθημερινό κίνδυνο, εκτεθειμένη σε άσχημες συνθήκες διαβίωσης και οικονομικά εκμεταλλεύσιμη από τον συγκεκριμένο δικαστικό συμπαραστάτη» καταλήγει η αναφορά της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων.

Κατόπιν αυτού, τον Οκτώβριο του 2021, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε με κατεπείγον έγγραφο από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων να γνωστοποιήσει αν υπήρχε άλλο στενό συγγενικό πρόσωπο, σωματείο ή ίδρυμα κατάλληλο να διοριστεί νέος δικαστικός συμπαραστάτης της ηλικιωμένης γυναίκας, διαφορετικά η δικαστική συμπαράσταση θα έπρεπε να ανατεθεί στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία.

Για αδιευκρίνιστους λόγους, δεν υπήρξε κάποια άλλη ενέργεια από τότε, για να φτάσουμε στον Μάρτιο του 2022, όπου η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, μετά από την κατάσβεση πυρκαγιάς, τα αίτια της οποίας διερευνά ακόμα και σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία.

ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Μετά τον θάνατό της, ο μικρότερος γιός ξεκίνησε έρευνα, που κατέληξε στη διαπίστωση ότι μήνες πριν, ο αδελφός του είχε πουλήσει ένα μικρό, αλλά πλήρως ανακαινισμένο διαμέρισμα της μητέρας τους, έναντι ποσού 7000 ευρώ, ενώ είχε αφήσει μέχρι και λογαριασμούς απλήρωτους.

Ο καταγγέλλων γιός αναζητά σήμερα ευθύνες για τον θάνατο της μητέρας του, ενώ θεωρεί κομβικής σημασίας την ανάθεση της δικαστικής συνδρομής στον μεγαλύτερο αδελφό του, που θα πρέπει επίσης να διερευνηθεί.

Θάνατος σοπράνο: Καταγγελίες για μαρτυρικό τέλος με κακοποίηση και ασιτία

Photo: Aaron Tait

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ