Βρειτε μας στα Social Media

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο «ανθός» της Κρήτης σκοτώνεται σε τροχαία – Τι κάνουμε λάθος;

Δημοσιεύτηκε

στις

τροχαία Κρήτη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τους 35 νεκρούς φέτος, οι 18 είναι κάτω από τριάντα χρόνων και οι 10 κάτω από 25.

Δυο θανατηφόρα τροχαία  μέσα σε λίγες ώρες, δυο χαμένες ζωές που προστίθενται στη λίστα εκείνων που φεύγουν άδικα, κι απρόβλεπτα.
Ένας «παππούς» κι ένας «εγγονός» που η άδικη φυγή τους συνδέει ηλικιακά τρεις γενιές, αλλά που δεν αποτυπώνει όλη την αλήθεια, καθώς ο θάνατος νέων ανθρώπων κυριαρχεί στα φετινά ταυτοτικά χαρακτηριστικά των δυστυχημάτων στους δρόμους της Κρήτης! 35 οι νεκροί απ’ την αρχή της χρονιάς στο νησί, κι ο Αύγουστος δεν είναι ακόμη στα μισά του, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ Γιάννης Λιονάκης.
Ο αντίστοιχος αριθμός για όλο το 2021 ήταν 49 θύματα, το 2020 στην Κρήτη είχαμε 30 θανάτους, κι όλοι μαζί κάνουν ένα χωριό σε μόλις τρία χρόνια και με τους ρυθμούς που κακοβαδίζουμε χάνουμε μια κωμόπολη στη δεκαετία!Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν επίσης ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, θανατηφόρο τροχαίο είχε να καταγραφεί για περίπου 5 μήνες, από τα μέσα Μαρτίου, όταν και μέσα σε δυο μέρες είχαμε τα δυο δίπλα δυστυχήματα σε Μεσαρά και Αρκαλοχώρι. Κι όμως μέσα σε λίγες ώρες αυτή την εβδομάδα, δυο οικογένειες θρηνούν τους ανθρώπους τους.

Και μόνο το γεγονός πως από τους 35 νεκρούς σε τροχαία στην Κρήτη φέτος, οι 18 είναι κάτω από τριάντα χρόνων και οι 10 κάτω από 25,  καταλαβαίνει κάποιος πως σκοτώνεται ο ανθός του νησιού κι όλοι μας κάτι δεν κάνουμε καλά! 

Ναι σοκαριζόμαστε, ναι ανατριχιάζουμε, ναι ανεγογυρεβόμαστε μπας κι είναι γνωστός ή συγγενής μας, το θύμα της τραγωδίας, αλλά ελάχιστοι συνειδητοποιούμε πως αν δεν αλλάξουμε μυαλά και συνήθειες – κυρίως τα νέα παιδιά που ανεβαίνουν στη σέλα ή στο κάθισμα του αυτοκινήτου τους και… όποιον πάρει ο χάρος – αδιαφορώντας για τον πόνο που απλώνουμε γύρω μας, τότε δεν υπάρχει σωσμός παρά μόνο σκοτωμός!

Πηγή: cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ