Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Βοιωτία – Αισθητός και στην Αττική

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναστάτωση προκάλεσε λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τρίτης ο σεισμός που σημειώθηκε στη Βοιωτία και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 7χλμ. νοτιοανατολικά του Υπάτου Βοιωτίας.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για τον σεισμό που σημειώθηκε στις 7:12 το πρωί της Τρίτης, υπολογίστηκε στα 5χλμ.

Δείτε χάρτη με το επίκεντρο του σεισμού

xartis-seismos

Για σεισμό 3,9 Ρίχτερ έκανε λόγο στην ανάλυσή του και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο σημειώνοντας ότι το επίκεντρο εντοπίστηκε 5χλμ. ανατολικά της Θήβας και 43χλμ. βορειοδυτικά του Περιστερίου υπολογίζοντας το εστιακό βάθος στο 1χλμ..

xartis-seismos2

Παρόμοιου μεγέθους σεισμός (3,9 Ρίχτερ) είχε σημειωθεί  στην ίδια περιοχή και το πρωί του Σαββάτου (3/9) με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα να δηλώνει τότε στο protothema.gr ότι η δόνηση αυτή δεν εμπνέει ανησυχία.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε για το συγκεκριμένο σεισμό στη Θήβα , παρότι είναι μια περιοχή η Θήβα στην οποία είχαμε έξαρση τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Το καλό είναι ότι ξεθυμαίνει αυτό το πράγμα στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ από την άλλη είναι κακό γιατί παρατείνεται. Παρόλα αυτά το παρακολουθούμε» είχε δηλώσει τότε ο κ. Λέκκας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ