Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανατροπή: Από τις 6 το πρωί σε ισχύ τα νέα μέτρα

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την έναρξη της ισχύος των νέων μέτρων για τον κορονοϊό μετά το χθεσινό ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων.Σύμφωνα με πληροφορίες, φυσική παρουσία είχε μόνο ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και στελέχη του υπουργείου Υγείας συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων θα συνεδριάσει στη μια και όχι στις 12 όπως είχε ανακοινωθεί ενώ στις 3 το μεσημέρι θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργός Υγείας.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Την σκυτάλη στις συσκέψεις παίρνουν οι λοιμωξιολόγοι που έχουν ξεκινήσει ήδη να ετοιμάζουν την τελική πρόταση που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση, με τις εισηγήσεις τους να αφορούν ως επί το πλείστον την διασκέδαση και την εστίαση, άνευ μουσικής, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αλλά και του ωραρίου λειτουργίας τους, που ενδέχεται να κλείνουν και πριν τα μεσάνυχτα.

Ερωτηματικό αποτελεί αν θα υπάρξει μία μικρή εξαίρεση στο ωράριο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο, η πιο «σκληρή γραμμή» των επιστημόνων ζητούν άμεση κι απαρέγκλιτη επιβολή των μέτρων από αύριο τα ξημερώματα.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι το σύστημα υγείας θα αντέξει μέσω των μέτρων που θα ληφθούν καθώς οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δείχνουν ότι παρά τα πολλά κρούσματα η νόσηση είναι ήπια στις περισσότερες περιπτώσεις. Παρόλα αυτά όπως τονίζουν είναι σε εγρήγορση ειδικά για την Αττική έτσι ώστε αν χρειαστεί να προστεθούν και άλλες κλίνες στα νοσοκομεία ή και να γίνει επιστράτευση γιατρών προκειμένου να αντιμετωπιστεί μεγαλύτερη πίεση.

Τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου

Τα μέτρα που αναμενόταν να ισχύσουν από τις 3 μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου, είχαν ως εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Υποχρεωτική στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση για ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Λειτουργία καταστημάτων χωρίς όρθιους και με όριο έξι ατόμων στα τραπέζια, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Γήπεδα με πληρότητα 10% και ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Με προειδοποίηση για κλείσιμό τους αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα.
  • Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με PCR 48 ωρών, στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ