Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ρούλας Πισπιρίγκου: Δεν πιστεύω ότι το έχει κάνει το παιδί μου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που φώναζε ο κόσμος και αντηχούν μέσα στο κεφάλι μου, γιατί ξέρω το παιδί μου» ανέφερε η μητέρα της κατηγορούμενης – «Η Ρούλα ήταν μάνα υπόδειγμα, κακώς την στοχοποίησαν», υποστηρίζει η αδελφή της

Συνέντευξη μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την μεταφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, παραχώρησε η μητέρα της κατηγορούμενης στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σόμπολο.

«Σε καμία περίπτωση δεν τα είχε βλάψει. Τα υπεραγαπούσε, από μωρά δεν τα άφηνε δευτερόλεπτο, ήταν πλυμένα ταϊσμένα, είχαν σειρά. Τα παιδιά έλεγαν μόνα τους μαμά καληνύχτα νωρίς το βράδυ ακόμα και το καλοκαίρι. Η Τζωρτζίνα την έσφιγγε σφιχτά στην αγκαλιά της, δεν το πιστεύω ότι το παιδί μου έχει κάνει κάτι. Η Ρούλα έχει την απόλυτη στήριξη της οικογένειας της. Μέχρι να κλείσω τα μάτια μου θα είμαι δίπλα στο παιδί μου», ανέφερε η μάνα της κατηγορούμενης.

Που ήσασταν όταν συνελήφθη η κόρη σας;

«Ήμουν στο σπίτι όταν συνέλαβαν την κόρη μου, με ειδοποίησε η μικρότερη μου κόρη που ήταν μαζί με την Ρούλα. Ήρθα κάποιοι αστυνομικοί από την ΓΑΔΑ, την πήραν και είπαν ότι το βράδυ θα είναι σπίτι της.

Δεν το περίμενα αυτό που συνέβαινε έξω από το σπίτι της σε καμία περίπτωση, σοκαρίστηκα. Τι να πω είναι πολύ δύσκολο.

Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που φώναζε ο κόσμος και αντηχούν μέσα στο κεφάλι μου, γιατί ξέρω το παιδί μου. Δεν θα το υπερασπιστώ γιατί είναι το παιδί μου, αλλά γιατί είναι το παιδί που εγώ μεγάλωσα ως πατέρας και μητέρα μαζί».

Εσείς τι σχέση είχατε με τα εγγόνια:

«Μένουμε λίγο πιο έξω από την Πάτρα, τα παιδιά τα πέρναμε αρκετές φορές και όταν δεν είχαν σχολείο τα Σαββατοκύριακα, τα παιδιά ήταν κοντά μας. Πλέον ζούμε για να πούμε ότι ζούμε, μας στοίχισε πολύ η απώλεια. Είναι κάτι παραπάνω από τραγωδία».

Ειπώθηκε ότι η Ρούλα δεν έκλαιγε όταν πέθαιναν τα παιδιά της…

«Λάθος. Η Ρούλα έκλαιγε, πονούσε, δεν είναι ο άνθρωπος που θα φωνάξει και όμως το έκανε. Τελευταία ζούσε μόνο από το χαμόγελο της Τζωρτζέλας γιατί είχε χάσει ήδη δυο παιδιά. Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει το παιδί με τη μητέρα της αλλά επικοινωνούσε με τα μάτια και της γελούσε. Την μητέρα της την είχε ψηλά, την έψαχνε στην εντατική. Φώναζε μαμά, μαμά στην εντατική».

Λένε κάποιο ότι όλο αυτό τον καιρό η κόρη σας σκότωσε τα παιδιά για να κρατήσει κοντά τον άντρα της. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Ο νοών νοείτω, αν η Ρούλα ήθελε να κρατήσει τον άνδρα της και να τον κάνει μέσω της Τζωτζίνας να είναι μαζί, δεν θα σκότωνε το παιδί. Θα το κράταγε περισσότερο στη ζωή, γιατί διαφορετικά δεν θα είχε κάποιο κέρδος».

Η Eισαγγελεία κατηγορεί την κόρη σας για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Εσείς τι πιστεύετε;

Σε καμία περίπτωση δεν τα είχε βλάψει. Τα υπεραγαπούσε, από μωρά δεν τα άφηνε δευτερόλεπτο, ήταν πλυμένα ταϊσμένα, είχαν σειρά. Τα παιδιά έλεγαν μόνα τους μαμά καληνύχτα νωρίς το βράδυ ακόμα και το καλοκαίρι. Η Τζωρτζίνα την έσφιγγε σφιχτά στην αγκαλιά της, δεν το πιστεύω ότι το παιδί μου έχει κάνει κάτι. Η Ρούλα έχει την απόλυτη στήριξη της οικογένειας της. Μέχρι να κλείσω τα μάτια μου θα είμαι δίπλα στο παιδί μου».

Αδελφή της κατηγορούμενης: Η Ρούλα ήταν μάνα υπόδειγμα, κακώς την στοχοποίησαν

Την δική της μαρτυρία έδωσε και η αδελφή της κατηγορούμενης. Σύμφωνα με την ίδια, γύρω στις 5 το απόγευμα ήρθε η αστυνομία η οποία ανέφερε στην Ρούλα πως θέλουν να έρθει μαζί τους για διευκρινίσεις και μέσα σε δυο ώρες θα είναι πίσω στο σπίτι της.

«Ενημέρωσα τον δικηγόρο τον κ. Λύτρα, γιατί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Στην συνέχεια ενημέρωσα τον θείο μου που είναι πιο κοντά, ήρθε ο πατέρας του Μάνου, η μητέρα και ο πατριός μου.»

Η αδελφή της κατηγορούμενης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο και τραγικό αυτό που έγινε έξω από το σπίτι με το συγκεντρωμένο πλήθος. «Υποτίθεται ότι υπάρχουν θεσμοί, δημοκρατία, δεν ήταν εδώ κανείς να μας προστατέψει. Καταφέραμε να βγούμε από το σπίτι μας στις 4 τα ξημερώματα», επεσήμανε.

Σε ερώτηση για τα άλλα παιδιά και αν θα τους έκανε κακό η κατηγορούμενη, η αδερφή της ανέφερε πως «ο κόσμος δεν την έχει ζήσει και δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψη του. Τα παιδιά δεν ήταν ποτέ παραμελημένα, κακοποιημένα. Ήταν όλα φυσιολογικά όπως όλες τις οικογένειες. Όποιος την έχει ζήσει ξέρει πως ήταν η Ρούλα σαν μάνα».

«Ήταν ένα κανονικό ζευγάρι. Ήταν δυο γονείς που λάτρευαν τα παιδιά τους. Ο Μάνος δούλευε όλη μέρα γιατί έπρεπε να συντηρήσει την οικογένεια του, ήταν μια εντελώς φυσιολογική οικογένεια.

Σε καμία περίπτωση δεν έχει κάνει κάτι η Ρούλα. Δεν είχε φύγει στιγμή από το νοσοκομείο. Λένε ότι έβαλε μια ουσία στο παιδί, που την βρήκε, αφού δεν έφυγε ποτέ από το νοσοκομείο; Είναι μια γυναίκα ανελέητα χτυπημένη από τη μοίρα, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι έχει φύγει η μεγάλη της αγάπη η Τζωρτζέλα.

Κακώς την στοχοποίησαν, ήταν μια μάνα υπόδειγμα. Εξακολουθώ να την στηρίζω μέχρι τελικής πτώσης».

Κόλαφος το διαβιβαστικό της ασφάλειας – Η Τζωρτζίνα πέθανε σε 20 λεπτά

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρει το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου, Σωτηρία. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».

Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.

Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θανατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».

Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

πηγή: neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ