Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα 6 Rafale – Δείτε LIVE την τελετή υποδοχής

Δημοσιεύτηκε

στις

Rafale
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Τανάγρα προσγειώνονται σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα γαλλικά μαχητικά αναχώρησαν από την Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης.

Πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, όπου θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, πέταξαν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης μεταξύ 12:00 και 12:30.

Λίγο πριν την προσγείωσή τους στην 114ΠΜ στην Τανάγρα όπου θα είναι και η βάση των Rafale ο Έλληνας επικεφαλής της ομάδας των έξι μαχητικών έστειλε το μήνυμα: ««Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι, η 332 μοίρα πετάει στο μέλλον».

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα από τον πύργο ελέγχου της 114ΠΜ στην Τανάγρα ο Έλληνας χειριστής υποδέχθηκε τα Rafale λέγοντας «Γεράκι Red καλοσωρίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια».

Δείτε σε live streaming την τελετή υποδοχής:

Στα πιλοτήρια των Rafale βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, που εδώ και 10 μήνες έχουν εκπαιδευτεί στη Γαλλία. Στα δύο διθέσια Rafale θα βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ως συγκυβερνήτες δύο Γάλλοι πιλότοι της Armee D’el Air, που το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκπαιδευτές των Ελλήνων χειριστών και θα παραμείνουν στη χώρα για το προσεχές διάστημα.

Στην Τανάγρα, το «παρών» στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών δίνουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και θα μιλήσει, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπεγράφη πριν από περίπου ένα χρόνο – συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2021 – από τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλου και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Η πρόκτησή τους θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν.

Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ