Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εκβιαστών: Αποκαλυπτικές περιγραφές για το πώς έπαιρναν τα χρήματα

Δημοσιεύτηκε

στις

κύκλωμα εκβιαστών
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποκαλυπτικές περιγραφές για το πώς τα θύματα της συμμορίας των εκβιαστών πήγαιναν και άφηναν τα χρήματα σε κατάστημα στον Κορυδαλλό που είχε μετατραπεί σε στρατηγείο τους, περιλαμβάνει η δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών.

Η περιγραφή ενός εκ των υπαλλήλων, την οποία φέρνει στο «φως» το CNN Greece, είναι χαρακτηριστική και αποκαλύπτει πως τα χρήματα παραδίδονταν μέσα σε κλειστούς φακέλους.

«(…) Τις νυχτερινές βάρδιες που καθόμουνα στο ταμείο και κυρίως τα ξημερώματα έρχονταν διάφορα άτομα, άντρες, και μου έδιναν ένα φάκελο καφέ κλειστό που είχε λεφτά μέσα. Ένας από αυτούς μου είχε ζητήσει πολλές φορές φάκελο και τον είδα που έβαλε λεφτά μέσα. Απ’ έξω οι φάκελοι δεν έγραφαν κάτι».

Ακόμα και καταστηματάρχες παραδέχτηκαν ότι έδιναν χρήματα κάθε μήνα στη σπείρα των εκβιαστών.

«Δεν μου έχει ζητήσει κανένας να πληρώσω χρήματα για προστασία αλλά επειδή έχω πρόβλημα με κάποιους γείτονες που με ενοχλούν κατά καιρούς έχω ζητήσει κάποιες φορές να με βοηθήσουν. Πέρναγαν και έδινα σταθερά κάθε μήνα χρηματικά μικροποσά για το μαγαζί».

Τα «στόματα» για τη δράση του κυκλώματος των εκβιαστών έχουν αρχίσει πλέον να ανοίγουν…

Ένα πρώην μέλος της σπείρας εμπιστεύτηκε τους αστυνομικούς της δίωξης εκβιαστών και τους περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη δράση του κυκλώματος.

Στην κατάθεση του, την οποία αποκαλύπτει το CNN Greece, αναφέρει:

«(…) Ξεκίνησα να κάνω παρέα με τον Π. πριν από περίπου τέσσερα χρόνια όταν με βοήθησε που είχα κάτι διαφορές με τον Θρ., ο οποίος είχε ζητήσει 100 € για να μου επιστρέψουν ένα μηχανάκι μου είχαν κλέψει κάποιοι Αλβανοί από τα Πετράλωνα. Μετά αρχίσαμε να κάνουμε πολύ παρέα και πολλές φορές να έστελνε να κάνω εξυπηρετήσεις, να αγοράζω πράγματα, να παίρνω λεφτά από διάφορες μεριές. Είχε πει να τον φωνάζω θείο».
Ο εν λόγω άνδρας, που βρήκε το θάρρος να μιλήσει, περιέγραψε το πώς τα χρήματα άλλαζαν χέρια για να καταλήξουν σε αυτά των κατηγορουμένων.

«…Πήγαινα κάθε μήνα και έπαιρνα κάποια λεφτά που του έστελνε κάποιος ότι θα έρθουν.  Οπότε πήγαινα και έπαιρνα τα λεφτά αυτά. Ο Τ….μου έδινε 30 με 50 €.

Όλοι τους προστάτευαν όλα τα μαγαζιά στην Τσαλδάρη και χώριζαν τα λεφτά στα τρία.

Σε αυτά τα μαγαζιά εμφανίζονται και μίλαγε ο Π….του ιδιοκτήτη. Ακόμη προστάτευαν μαγαζιά στη Νίκαια.

Επίσης προστάτευαν ένα μαγαζί με στοιχηματική εταιρεία αλλά δεν πήγαινα εγώ να τα πάρω και θα πήγαινε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης στο βενζινάδικο».

Ωστόσο, οι μέρες που ακολούθησαν για το πρώην μέλος της συμμορίας ήταν εφιαλτικές. Όπως καταγγέλλει, ακολούθησαν επιθέσεις σε βάρος του ενώ έφτασαν στο σημείο να πυρπολήσουν και το σπίτι των γονιών του.

«….Μετά από 15 με 20 μέρες κάποιος πήγε στο σπίτι της μητέρας μου, έσπασαν το τζάμι, πέταξαν ένα μπιτόνι, έβαλαν φωτιά και έφυγαν. Κάηκαν κάποια πράγματα… Την ίδια μέρα, ένας γείτονας μού είπε ότι είδε ένα αυτοκίνητο λευκό χαμηλό και χωρίς πινακίδες να φεύγει από το σπίτι».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ