Βρειτε μας στα Social Media

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου – Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον Φεβρουάριο

Δημοσιεύτηκε

στις

επιδοτηση ρεύματος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
0 Shares

Το ύψος των επιδοτήσεων τόσο στο ηλεκτρικό ρεύμα όσο και στο φυσικό αέριο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Στο ηλεκτρικό ρεύμα για τις πρώτες κατοικίες η μέση ενίσχυση φτάνει στα 39 ευρώ ενώ παραμένει στα 20 ευρώ η επιδότηση για το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ανακοινώσεις, σε όλες τις κύριες κατοικίες όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1, ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου η επιδότηση ορίζεται ως εξής:

  • Οι πρώτες 150 KWh: 150 ευρώ/MWh
  • 151-300 KWh: 110 ευρώ/MWh

Πρακτικά, η μέση ενίσχυση φτάνει στα 39 ευρώ, ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με τα 41 ευρώ του Ιανουαρίου.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο η επιδότηση ανέρχεται στα 170 ευρώ/ MWh για τις πρώτες 300 KWh, από τα 180 ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο, με τη μέση ενιαία ενίσχυση να είναι στα 51 ευρώ,

Εξάλλου, με 170 ευρώ/MWh θα επιδοτηθούν και οι δικαιούχοι του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, ανεξαρτήτου ορίου κατανάλωσης.

Φυσικό αέριο: Στα ίδια επίπεδα η ενίσχυση

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους λογαριασμούς φυσικού αερίου, το ύψος της επιχορήγησης από το κράτος παραμένει ίδιο και τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα θα είναι στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, ενώ παραμένει και η έκπτωση που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, στα 20 ευρώ ανά MWh. Συνολικά το όφελος για τα νοικοκυριά θα είναι στα 40 ευρώ, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας θα ζητηθεί και από τους άλλους παρόχους να προχωρήσουν σε αντίστοιχες εκπτώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap