Βρειτε μας στα Social Media

GOOD NEWS

10 παιδιά που ομόρφυναν για πάντα τον Κόσμο μας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Η καθημερινότητα των τελευταίων δεκαετιών στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη έχει μεγαλύτερη ένταση από κάθε άλλη ιστορική περίοδο. Η καθημερινότητα που ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και ιδιαίτερα τα παιδιά χαρακτηρίζεται από όλο και αυξανόμενο άγχος, «κατακλυσμό» άσχημων ειδήσεων από τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσαν και ισχυρές δόσεις αρνητικότητας όσο και αν αντικειμενικά βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης παγκοσμίως.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.com

Τι καλύτερο ως προσέγγιση από το να εστιάζουμε λοιπόν στα θετικά και να χαιρόμαστε αυθεντικά για σπουδαία επιτεύγματα; Όπως αυτά που κατάφεραν τα παρακάτω 10 παιδιά τα οποία άλλαξαν τον κόσμο μας…

Παρά την δυσκολία που αντιμετωπίζουμε συχνά όταν θέλουμε να αποφύγουμε αρνητικές ειδήσεις ή απαισιόδοξες εκτιμήσεις για κάθε κοινωνικό ζήτημα, με μια μικρή προσπάθεια δεν είναι δύσκολο να βρεις αρκετά μικρά και μεγάλα παραδείγματα ανθρώπων γύρω σου που σκέφτονται διαφορετικά.

Τα παιδιά που ξεχωρίσαμε έκαναν το κάτι διαφορετικό. Επέλεξαν να βλέπουν στο μέλλον και να διαχειρίζονται τα προβλήματα ως προκλήσεις…

Alex Deans

Ο καναδο-βρετανός νεαρός που σε ηλικία μόλις 12 ετών κατάφερε να σχεδιάσει και να παράγει την συσκευή iAid η οποία βοηθάει σημαντικά άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης να αποφύγουν εμπόδια και γενικά να κινηθούν ανεξάρτητα στο περιβάλλον τους. Αφορμή και κίνητρο ήταν μια τυχαία συνάντηση που είχε στο δρόμο με τυφλή κυρία που αδυνατούσε να περάσει τον δρόμο…

Malala Yousafzai

Η πακιστανικής καταγωγής νεαρή, στην ηλικία των 11 ετών αντιτάχθηκε στο καθεστώς των Ταλιμπάν της περιοχής που ζούσε οι οποίοι απαγόρευαν την πρόσβαση στην εκπαίδευση στα κορίτσια. Εκείνη δεν πτοήθηκε από τις προειδοποιήσεις και τις απειλές, συνεχίζοντας να γράφει σε ένα blog του BBC υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην μάθηση.

Άγνωστος την πυροβόλησε στο κεφάλι καθώς γύριζε από το σχολείο και σχεδόν από τύχη γλίτωσε τον θάνατο. Από τότε ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει έντονη ανθρωπιστική δράση.

Ann Makosinski

Η Άννα είναι δίχως αμφιβολία ακόμη ένα παιδί που κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο. Με αφορμή έναν φίλο της που δεν μπορούσε να διαβάσει λόγω απουσίας ρεύματος σε επαρχιακή περιοχή των Φιλιππίνων, έκανε μια εξαιρετική εφεύρεση που μετέτρεπε την θερμότητα του σώματος σε ηλεκτρική ενέργεια και παράλληλα φωτισμό!

Στόχος της η μικρή αυτή συσκευή να βοηθήσει πολλά μικρά παιδιά που δεν μπορούν να διαβάσουν σε χωριά χωρίς φως.

Iqbal Masih

Ο Ικμπάλ είναι ένα παιδί που βίωσε αμέτρητες δυσκολίες και σκληρές στιγμές μέχρι τα 10 του χρόνιου όπου κατάφερε να ξεφύγει από δίκτυο εξαναγκαστικής παιδικής εργασίας στο Πακιστάν. Για τα επόμενα δύο χρόνια αποτέλεσε «κινητήριο δύναμη» στην χώρα του όσον αφορά το κίνημα κατά της παιδικής εργασίας και αναδείχθηκε σε σύμβολο των ελευθεριών και δικαιωμάτων που πρέπει να απολαμβάνουν τα παιδιά. Δυστυχώς δολοφονήθηκε μόλις σε ηλικία 12 ετών και από τότε είναι αδιαμφισβήτητα σταθερή αναφορά όταν συζητάμε για παιδιά που σταμάτησαν να φοβούνται…

Jack Andraka

Τι να πεις για το συγκεκριμένο παιδί που άντεξε να ακούσει πάνω από 200 απορρίψεις μέχρι να δεχτούν στο πανεπιστήμιο John Hopkins την ιδιαίτερα καινοτόμο μέθοδο του ενάντια στα καρκινικά κύτταρα.

Έχοντας την εμπειρία ενός αγαπημένου γείτονα που έχασε την ζωή του από καρκίνο, αφιερώθηκε παρά την νεαρή ηλικία του στην έρευνα και εφεύρε μόλις στα 15 του ένα νέο αισθητήρα που εντόπιζε εντυπωσιακά πιο αποτελεσματικά τον καρκίνο στα αρχικά στάδια.

Kelvin Doe

Ο μικρός Κέλβιν είναι ένα ακόμη παιδί «θαύμα» με καταγωγή από την Σιέρα Λεόνε της Αφρικής το οποίο άλλαξε εντελώς την ζωή των πατριωτών στο χωριό μόλις στα 13 του.

Χωρίς να έχει καμία σπουδαία εκπαίδευση, κατάφερε να δημιουργήσει τις δικές μου αυτοσχέδιες μπαταρίες με τις οποίες πρόσφερε ενέργεια στην οικογένεια του και στην συνέχεια πολλές άλλες, ενώ κατασκεύασε και ραδιοφωνικό σταθμό από ανακυκλώσιμα υλικά.

Param Jaggi

Ο ινδικής καταγωγής Αμερικανός που σήμερα είναι γνωστός επιστήμονας παρά την νεαρή ηλικία του (μόλις 26 ετών), πριν χρόνια κατάφερε να εντυπωσιάσει την παγκόσμια κοινότητα στο χώρο της ενέργειας και της φυσικής.

Κατά την εφηβεία του και λίγο πριν βγάλει δίπλωμα για αυτοκίνητο, αφιέρωσε χρόνο για έρευνα και δημιούργησε την Algae Mobile, μια συσκευή που μετατρέπει το καυσαέριο από την εξάτμιση των οχημάτων σε καθαρό οξυγόνο!

Boyan Slat

Ο νεαρός ολλανδός είχε επισκεφτεί την Ελλάδα μας πριν από χρόνια σε ηλικία 16 ετών και σχεδόν σοκαρίστηκε από τα αμέτρητα πλαστικά σκουπίδια που έβλεπε παντού και κυρίως στις ακτές που πήγαινε για μπάνιο. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ασχοληθεί στην τελική εργασία του για το λύκειο με την μόλυνση των θαλασσών.

Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει στην εφεύρεση ενός νέου συστήματος το οποίο συγκεντρώνει τα πλαστικά στην επιφάνεια του νερού και καταφέρνει να τα διασπά με θετικό τρόπο για το περιβάλλον σε πολύ μικρότερους χρόνους από ότι θα συνέβαινε κανονικά στην φύση.

Greta Thunberg

Η μικρή Greta από την Σουηδία είναι αυτή τη στιγμή από τα πιο γνωστά παιδιά στον χώρο του περιβαλλοντικού ακτιβισμού έπειτα από όλα όσα έχει πράξει σε δημόσιο επίπεδο για την προστασία της φύσης γύρω μας.

Ιδιαίτερα ενεργή στα παγκόσμια φόρουμ για ζητήματα προστασία του περιβάλλοντος και με σταθερές πρωτοβουλίες δράσης, αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα των παιδιών που αδιαφορούν για το μέλλον του πλανήτη.

Anne Frank

Η Άννα ήταν μία Γερμανίδα Εβραϊκής καταγωγής που έγραψε ένα ημερολόγιο ενώ κρυβόταν, μαζί με τους δικούς της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους, σε ένα σπίτι στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Ολλανδίας στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Το ημερολόγιο, που είχε δοθεί στην Άννα ως δώρο για τα 13α γενέθλιά της, περιγράφει τα γεγονότα της ζωής της από τις 12 Ιουνίου 1942 μέχρι την τελευταία μέρα που έγραψε σ’ αυτό, την 1η Αυγούστου 1944. Ο αντίκτυπος των όσων αφηγήθηκε αποτελεί μία από τις πιο σκληρές αναφορές στα όσα αποτρόπαια εγκλήματα διέπραξαν οι ναζί εκείνη την περίοδο.

παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ