Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες επιχειρήσεις θα απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκεκριμένα το μέτρο προβλέπει απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για επιτηδευματίες και μικρές επιχειρήσεις, με ακαθάριστα έσοδα έως 2 εκατ. ευρώ ετησίως, που αυξάνουν τον μέσο ετήσιο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, κατ’ ελάχιστο για 3/12 σε ετήσια βάση, για το έτος που συντελείται η αύξηση.

Πρόκειται για μόνιμο μέτρο. Αφορά, δυνητικά, 900.000 επιτηδευματίες και επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται.

Σημειώνεται ότι, με βάση το άρθρο 31 του μνημονιακού νόμου 3986/2011, από το 2012 και κάθε χρόνο πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι με μπλοκάκι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και κατ’ επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του εκάστοτε προηγούμενου έτους άσκησαν ατομικά τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους, καλούνται να πληρώσουν, με το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης, εκτός από τον φόρο εισοδήματος, ένα επιπλέον ποσό από 400 έως και 650 ευρώ για το τέλος επιτηδεύματος.

Ακόμα υψηλότερο είναι το ποσό που καλούνται να καταβάλλουν εταιρείες και νομικά πρόσωπα που είχαν ενεργή δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν τέλος επιτηδεύματος 800-1.000 ευρώ. Η υποχρέωση καταβολής των συγκεκριμένων ποσών ισχύει ανεξαρτήτως του αν οι υπόχρεοι είχαν κέρδη ή ζημίες.

Ήδη από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος εξαιρούνται οι επιχειρήσεις εάν:

α) δεν έχουν υπερβεί τα πρώτα πέντε έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών,

β) έχουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του ογδόντα τοις εκατό (80%),

γ) ασκούν τη δραστηριότητά σας σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους, εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, όπου δεν εφαρμόζεται η εν λόγω εξαίρεση (αναλυτικά οι εξαιρέσεις αναφέρονται στο άρθρο 31 του ν.3986/2011).

 

Πηγή: dikaiologitika

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ