Χωρίς κατηγορία
Θάνατος Λ. Κοεμτζή: Πώς συνδέεται με τα απειλητικά μηνύματα που δεχόταν ο Σπ. Δανέλλης
Ένα κοινό στοιχείο εντόπισαν οι αρχές στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το θάνατο της φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή στη Θεσσαλονίκη και σε εκείνη για τα απειλητικά μηνύματα κατά του Σπ. Δανέλλη, πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του News247.gr, και για τις δύο υποθέσεις -που φαινομενικά είναι άσχετες μεταξύ τους- έχει θεωρηθεί «πρόσωπο ενδιαφέροντος» ο ίδιος 40χρονος άνδρας. Πρόκειται για το άτομο που είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ τον Ιανουάριο του 2019, καθώς από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν καταχωρημένη στο όνομά του φέρεται πως είχαν αποσταλεί απειλητικά μηνύματα σε βάρος του τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της οικογένειά του.
Ο άνδρας -πρώην σεκιουριτάς και κάτοικος Μενιδίου- φαίνεται όμως πως δεν ολοκλήρωσε τους λογαριασμούς του με τη Δικαιοσύνη, αφού καλείται ξανά ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Αυτή τη φορά σύνδεση καρτοκινητής τηλεφωνίας με τα δικά του στοιχεία εμπλέκεται στην υπόθεση απειλών που δέχθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο μέσω Facebook η αδελφή της Λίνας Κοεμτζή, της φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στη Φοιτητική Εστία Θεσσαλονίκης του Νοέμβριο το 2016.
Συγκεκριμένα, πηγές από τη Δικαιοσύνη επισημαίνουν ότι ο 40χρονος εμφανίστηκε ως ο ιδιοκτήτης τηλεφωνικής σύνδεσης, η οποία μαζί με άλλες, έχουν δηλωθεί και επικυρωθεί (verified) ως τηλέφωνα επικονωνίας του διαχειριστή του λογαρισμού του Facebook, από τον οποίο η αδελφη της Λίνας Κοεμτζή υποστηρίζει ότι δέχθηκε απειλές. Η καταγγέλουσα έχει υποστηρίξει ότι τον Ιανουάριο του 2019 δέχθηκε αίτημα φιλίας από άγνωστο άτομο και κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους, εκείνο «άρχισε να μου μιλάει για την υπόθεση της αδερφής μου και να με απειλεί λέγοντας ότι αν δεν σταματήσουμε την έρευνα της υπόθεσης θα μας βρει μεγάλο κακό και ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα χάσουμε κι άλλο μέλος της οικογένειας μου και στη συνέχεια μπλόκαρε την συνομιλία».
«Πακιστανικό» τηλέφωνο
Πάντως, οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι τηλεφωνικές συνδέσεις που οδήγησαν στον 40χρονο να είναι «πακιστανικά» τηλέφωνα, γνωστά και ως «φαντάσματα», δηλαδή καρτοκινητά που έχουν δημιουργηθεί με τα στοιχεία του πρώην σεκιουριτά, δίχως εκείνος να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του και κυρίως δίχως να είναι ο πρραγματικός χειριστής τους.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και στις δύο δικογραφίες, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή, υποστηρίζοντας μάλιστα, ότι έχει κληθεί ως ύποπτος και σε άλλες -άσχετες μεταξύ τους δικογραφίες- εξαιτίας τηλεφωνικών συνδέσεων που αποδίδονται σε εκείνον. Παράλληλα, ο 40χρονος έχει προχωρήσει και στην υποβολή σχετικής μήνυσης κατά αγνώστων, επισημαίνοντας πως σε αίτημα που έχει κάνει προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για την άμεση απενεργοποίηση συνδέσεων στο όνομά του, ήδη μία εταίρια έχει απαντήσει ότι προχώρησε στην απενεργοποίηση ….34 συνδέσεων που εμφανίζεται ότι διέθεται στο όνομά του.