ΚΡΉΤΗ
Κρητικός έβαλε πλώρη και κολυμπά 25 χιλιόμετρα για καλό σκοπό! | ΦΩΤΟ
Ο Χανιώτης υπεραθλητής… σήκωσε άγκυρες και έβαλε πλώρη για τον μεγάλο στόχο του. Περίπου τις 10 το πρωί, ο Κώστας Βαρουχάκης βούτηξε στα νερά της Κισσάμου με στόχο να κολυμπήσει τη διαδρομή από τη διάσημη παραλία του Μπάλου μέχρι το Τελωνείο Κισσάμου.
Ο σκοπός φιλανθρωπικός: Ο Κισσαμίτης Ironman θέλει να προβάλλει αλλά και να ευαισθητοποιήσει όλη την Ελλάδα, ώστε να μαζευτούν χρήματα για το Ειδικό Σχολείο Κουτουφιανών στο οποίο σήμερα φοιτούν 13 παιδιά που έχουν διαγνωστεί με αναπηρία ή ειδικές ανάγκες.
Ο Κώστας κολυμπάει ήδη 3 ώρες από τις περίπου 10 που θα χρειαστεί για να καλύψει τα 25 χιλιόμετρα της απόστασης και σύμφωνα με τη τελευταία ενημέρωση, αυτήν την ώρα (περίπου 13:30) ο Κώστας έχει περάσει την Γραμβούσα και μόλις πέρασε με δυσκολία τα “αφιλόξενα” νερα της Τρυπητής στο Μπογάζι!
Δείτε φωτογραφίες από την προσπάθεια του Κώστα Βαρουχάκη
Στο πλευρό του βρίσκονται μέλη της ΕΝΑΜΟΝΟΧ, ενώ αθλητές του ΝΟΧ θα κολυμπήσουν μαζί του στα τελευταία 4 χιλιόμετρα του αγώνα.
Να σημειωθεί ότι ήδη ο Κώστας έχει πετύχει πολλά, καθώς μέχρι αυτήν τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περίπου 11.000 ευρώ (σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση) έχοντας ευαισθητοποιήσει μεγάλη μερίδα πολίτων εντός και εκτός Κρήτης.
Κάνε την δωρεά σου εδώ:
Ας τους βοηθήσουμε. Πραγματικά αξίζει τον κόπο!!!
Λίγα Λόγια για το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κισάμου (Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κισάμου)
Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κισάμου είναι σχολείο Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για μαθητές που έχουν διαγνωστεί με αναπηρία ή ειδικές ανάγκες.
Η φοίτηση στο σχολείο διαρκεί 6 χρόνια και οι απόφοιτοι του σχολείου λαμβάνουν απολυτήριο Γυμνασίου ισότιμο με των υπολοίπων απολυτηρίων Γενικής ή Επαγγελματικής ή Δεύτερης ευκαιρίας ή Εσπερινής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκτός από τα βασικά μαθήματα (Γλώσσα, Μαθηματικά κτλ.) διδάσκονται Μαγειρική και Γεωπονική στα εργαστήρια που έχουν ιδρυθεί στο σχολείο μας, που αφορά το σκέλος της επαγγελματικής κατάρτισης του παραπάνω τίτλου, δηλαδή στόχος των εργαστηρίων είναι η πιθανή επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών αφού αποφοιτήσουν.
Στο σχολείο σήμερα φοιτούν 13 μαθητές.
Πηγή: kriti360