Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό Μωσαϊκό
Ένα αγαπημένο γλυκό από την παιδική μας ηλικία!
Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. (5 κουτ.σούπας) κονιάκ
- 50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) κακάο
- 250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
- 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
- αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
Πώς το κάνουμε:
- Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
- Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
- Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
- Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
- Όταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο.
- Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Πηγή: sintagespareas
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr