ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Μπριζόλες χοιρινές με πορτοκάλι
Σήμερα φτιάχνουμε μία υπέροχη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη!
Συστατικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο πάχους 2-3 εκ. η κάθε μία
- 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.γ. σόγια σως
- ¼ κ.γ. μπούκοβο ή όσο θέλουμε
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¾ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ¼ της κούπας γλυκιά μαρμελάδα πορτοκάλι
- ½ κούπα bbq σως
- 4 φέτες πορτοκάλι πάχους 6 χιλ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μπριζόλες μας πολλές φορές σε κάθε πλευρά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια σως και το μπούκοβο. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις μπριζόλες μας από τη μαρινάδα και τις αλατοπιπερώνουμε (τη μαρινάδα την πετάμε).
- Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαρμελάδα και τη bbq σως.
- Αλείφουμε τη μία πλευρά από τις μπριζόλες με το μισό μείγμα μαρμελάδας.
- Σοτάρουμε σε μια γκριλιέρα τις μπριζόλες και την πλευρά που έχουμε αλείψει με μαρμελάδα την βάζουμε από πάνω.
- Σκεπάζουμε την γκριλιέρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα μαρμελάδας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε
- Μετά ψήνουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με τις φέτες πορτοκαλιού.
Πηγή: akispetretzikis
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr