ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με μπανάνα
Μία συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 8 άτομα
Για τη ζύμη
- 150 γρ. ρυζάλευρο
- 75 γρ. πολέντα
- 75 γρ. βούτυρο
- 3 κρόκους
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 3 μπανάνες ώριμες
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 400 γρ. γάλα
- 3 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. βούτυρο
- ½ στικ βανίλια
Εκτέλεση
- Δουλεύουμε το βούτυρο μαζί με τα 2 άλευρα και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε το μείγμα πολύ γρήγορα ώστε να μη ζεσταθεί πολύ.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια και κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σαν πουρέ και τις προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
- Ζεσταίνουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι το γάλα μαζί με τη βανίλια και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες.
- Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκινήσει να πήζει.
- Παίρνουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε σε 24 εκ. διάμετρο.
- Με τη ζύμη που μένει κόβουμε με ένα ποτήρι μικρούς δίσκους για να γαρνίρουμε ύστερα από πάνω.
- Ρίχνουμε μέσα στην τούρτα την κρέμα και επάνω βάζουμε τα δισκάκια που έχουμε κόψει.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Πηγή: newsbeast
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr