ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμο ρολό από κιμά
Μια συνταγή για ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 6 άτομα
- 400 γρ. κιμά από μοσχαράκι γάλακτος
- 150 γρ. μορταδέλα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. μυζήθρα
- 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 100 γρ. ψωμί χωρίς γλουτένη μουλιασμένο στο γάλα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. αλεύρι από ρύζι
- 2 αυγά
- Το ζεστ και το χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το χυμό και δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Δίνουμε το σχέδιο από το ρολό και το περνάμε από το αλεύρι.
- Το απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό από τα πορτοκάλια και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Aνά τακτά διαστήματα βρέχουμε από πάνω το ρολό με το ζουμί από το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέσα στο φούρνο για 2 ώρες. Πριν το σερβίρουμε γκρατινάρουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Αφήνουμε έξω να σταθεί και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.
Πηγή: newsbeast
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr