ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Ρεθυμνιώτικα μαμούλια
Μια παραδοσιακή Κρητική συνταγή όλο γλύκα!
Yλικά
- 200 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 5 φλιτζάνια αλεύρι
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 2 αβγά
- 1 σφηνάκι τσικουδιά
- ½ κουτ. γλυκού σόδα
- 2 κουτ. σούπας ανθόνερο
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση
- ½ κιλό καρύδια & αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Eκτέλεση: Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο ρίχνουμε τη ζάχαρη διαλυμένη στο γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη. Aφήνουμε να κρυώσει. Διαλύουμε τη σόδα στην τσικουδιά, χτυπάμε τα αβγά, τα ρίχνουμε όλα στη ζύμη και ξαναζυμώνουμε. Kόβουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και το πιέζουμε να ανοίξει. Bάζουμε 1 κουτ. του γλυκού γέμιση και κλείνουμε. Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα. Ραντίζουμε με ανθόνερο και άχνη.
Πηγή: thetravelbook
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr