ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Γουρουνόπουλο ψητό στα λεμονόφυλλα
Μια κλασική συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας!
Yλικά
- 2 κιλά γουρουνόπουλο (μπούτι ή χεράκι με σπάλα)
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- λεμονόφυλλα φρέσκα
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση: Πλένουμε καλά το κρέας και το χαράζουμε σε διάφορα σημεία. Στις σχισμές αυτές, μπήγουμε άφθονο αλατοπίπερο, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Στρώνουμε τα λεμονόφυλλα σε ένα ταψί που να χωράει ίσα ίσα το κρέας, αλατίζουμε το γουρουνόπουλο και το τοποθετούμε με την πέτσα του προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 180°C για 3 ώρες και στη συνέχεια γυρνάμε το κρέας από την άλλη μεριά. Ψήνουμε για μία ώρα ακόμη ώσπου να ροδοκοκκινίσει και να καραμελώσει η πέτσα του. Πετάμε τα λεμονόφυλλα και το σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου λεμονοριγανάτες.
Πηγή: thetravelbook
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr