ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι με πορτοκάλι
Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από την κουζίνα της Αργολίδας!
Yλικά
- 1 κιλό μπούτι αρνίσιο, με το κόκαλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, ξεφλουδισμένη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ (ή κόλιαντρο) σε σκόνη
- 2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 4 λεπτά, από τη μία πλευρά χωρίς να τα γυρίσουμε, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά, να σχηματίσουν τραγανή κρούστα και να ξεκολλάνε εύκολα από το σκεύος. Τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει με τον ίδιο τρόπο και η άλλη πλευρά τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και τζίντζερ (ή τον κόλιαντρο), ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι το μπαχαρικό να σκορπίσει το άρωμά του και σβήνουμε με τους χυμούς. Προσθέτουμε 500 ml νερό, το αφήνουμε να πάρει βράση και ύστερα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το κρέας με τα υγρά του σε γάστρα πασπαλίζουμε με το ξύσμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει.
Πηγή: thetravelbook