ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι
Λαχταριστά και τρυφερά μπριζολάκια ψημένα στο τηγάνι!
Συστατικά
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 8 χοιρινά μπριζολάκια
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- πιπέρι καγιέν
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
- 1.Βγάλε τα μπριζολάκια από το ψυγείο και άφησέ τα να έρθουν φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου.
- 2.Ανάμειξε το αλεύρι με το ένα κουταλάκι αλάτι, το ένα κουταλάκι πιπέρι και λίγο καγιέν.
- 3.Αλατοπιπέρωσε καλά τα μπριζολάκια και από τις δυο πλευρές τους.
- 4.Πέρασε κάθε μπριζολάκι από το μείγμα με το αλεύρι και από τις δυο πλευρές τους.
- 5.Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και το βούτυρο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
- 6.Μόλις “κάψει” η λιπαρή ουσία, ψήσε κάθε μπριζολάκι για τέσσερα με έξι λεπτά από τη μία πλευρά και γύρισέ τα μέχρι να χρυσίσει και η άλλη πλευρά.
- 7.Βεβαιώσου ότι έχουν ψηθεί πλήρως, χωρίς να αφήνουν ροζέ ζωμούς στο τηγάνι.
Πηγή: tlife
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr