ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Η συνταγή της ημέρας: Υγιεινές και Νόστιμες Ψαροκροκέτες
Μπορεί να σας περίσσεψε ψάρι από κάποιο προηγούμενο τραπέζι και να έχετε δεύτερες σκέψεις σχετικά με το αν πρέπει να το πετάξετε ή όχι. Ή μπορεί απλά να προσπαθείτε (μάταια) να πείσετε το μικρό ή τη μικρή σας να δοκιμάσει ψάρι. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που τώρα βρίσκετε αντιμέτωποι με το… ψάρι, εμείς ψάξαμε και σας προτείνουμε μια οικονομική κι εύγευστη λύση στα προβλήματά σας: σηκώστε λοιπόν τα μανίκια σας, βάλτε τον σκούφο σας και πιάστε το τηγάνι. Για ποιο λόγο; Το σημερινό μενού έχει ψαροκροκέτες. Και προτού αντιδράσετε σχετικά με το πόσο καλό θα κάνουν στην υγεία του μικρού σας και καλό στην γραμμή σας, σας ενημερώνουμε ότι οι ψαροκροκέτες που σας προτείνουμε είναι εξίσου απολαυστικές και νόστιμες με τις κανονικές αλλά σαφέστατα πιο ελαφριές και υγιεινές. Είμαστε έτοιμοι;
Τι θα χρειαστείτε 1/2 κιλό φιλέτο ψαριού της αρεσκείας σας + 1/2 κιλό πατάτες + 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο+ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο + 1 αβγό + 1 μικρή καυτερή πιπεριά + 1/2 κ.γ. κύμινο + 1/2 φλ. ηλιέλαιο + λίγο ξύσμα λεμονιού + λίγο αλάτι + λίγο αλεύρι (Υλικά για 4 μερίδες)
Πώς θα τις φτιάξετε Κόψτε το ψάρι σε πολύ μικρά κομμάτια και στη συνέχεια ψήστε το στον ατμό μέχρι να μαλακώσει (αν δεν έχει περισσέψει από άλλο γεύμα). Κόψτε το ψάρι σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια δύο πιρουνιών και αφαιρέστε τυχόν κόκαλα. Έπειτα, τοποθετήστε τις πατάτες (με την φλούδα τους) σε μια κατσαρόλα και βάλτε τις να βράσουν. Όταν είναι έτοιμες, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και λιώστε τις χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι. Βάλτε σε ένα μπολ το ψάρι, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, την πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού, το αβγό και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, πλάστε τις ψαροκροκρέτες στο σχήμα που θέλετε και τοποθετήστε τις στο ψυγείο για 2 ώρες. Αλευρώστε καλά τις κροκέτες και τηγανίστε της σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τέλος, τοποθετήστε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν προτού της μεταφέρετε σε μια πιατέλα και τις σερβίρετε με λίγο λεμόνι και κάποια από τις δύο σος που σας προτείνουμε παρακάτω.
Διατροφική αξία 291 θερμίδες
Ώρα για… βούτηγμα: Δύο καταπληκτικές και πανεύκολες σος για να συνοδεύσετε τις ψαροκροκέτες σας
Τζατζίκι Βάλτε αυτή τη σος στο πιάτο σας, αν θέλετε να δώσετε στο πιάτο σας μια ελληνική νότα.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 φλ. γιαούρτι + 1/2 αγγούρι (που έχετε στύψει και χτυπήσει στο μίξερ) + 1 σκελίδα σκόρδο + 1 πρέζα αλάτι + 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο.
Βινεγκρέτ με τζίντζερ και σόγια Προτιμήστε την αν είστε λάτρεις της ασιατικής κουζίνας.
Αναμείξτε 2 κ.σ. σος σόγιας + 1 κ.γ. άσπρο ξύδι + 1 κ.γ. νερό + 1 κ.γ. κομμένο φρέσκο τζίντζερ + λίγη ζάχαρη + λίγο πιπέρι + λίγο μαύρο πιπέρι + 1 κ.γ. σησαμέλαιο + 2 κ.γ. αραβοσιτέλαιο
Πηγή: spirossoulis