ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εύκολα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με σοκολάτες, γλυκίσματα και δώρα και ποιο είναι το πιο ωραίο δώρο, αν όχι σοκολατάκια που έχετε φτιάξει μόνοι σας και μάλιστα με μόνο 3 υλικά;
Υλικά
- 2 συσκευασίες μπισκότα (Oreo) των 150 γραμμαρίων
- 250 γραμμάρια cream cheese
- 100 γραμμάρια σοκολάτα λιωμένη
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα. Ο καλύτερος τρόπος είναι με το χέρι, εναλλακτικά στο multi. Ο στόχος είναι να θρυμματιστούν, αλλά δεν μας ενοχλεί αν μείνουν και κάποια μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε το cream cheese και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο.
Μετά από μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε σε αυτή τα σοκολατάκια μας (ένας εύκολος τρόπος είναι με τα μεγάλα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια τα οποία καρφώνουμε στο σοκολατάκι για να διευκολυνθούμε να το βουτήξουμε στη σοκολάτα και να καλυφθεί ομοιόμορφα).
Extra tips
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη σοκολάτα.
Μπορείτε στη συνέχεια να κυλήσετε τα σοκολατάκια σε τρούφα, κακάο, ακόμη και καρύδα.
Μπορείτε εναλλακτικά να κυλήσετε τα σοκολατάκια σε τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
Πηγή: iefimerida