ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμα μπισκοτάκια λαδιού
Ότι πρέπει γι’αυτούς που νηστεύουν!
Υλικά
- 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 φλιτζανάκι κονιάκ
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε στην αρχή τη ζάχαρη με το λάδι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μέσα στο φλιτζάνι με τον χυμό ανακατεύουμε την σόδα, ανακατεύουμε γρήγορα και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το λάδι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ξεκινάμε το ζύμωμα. Θα χρειαστούμε τόσο αλεύρι, ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας και να πλάθονται εύκολα τα κουλουράκια. Δίνουμε στα μπισκοτάκια μας ότι σχήμα θέλουμε και πριν τα τοποθετήσουμε στο ταψί μας τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: cretanfoodnews