ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι
Μια γλυκιά συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι!
Υλικά για 6 άτομα
Για τη βάση φράουλα
- 150 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 φύλλα ζελατίνα μουσκεμένα σε κρύο νερό
- 20 γρ. στέβια σε υγρή μορφή
Για τη βάση γιαούρτι
- 150 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 70 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.σ. νερό
- 20 γρ. υγρή στέβια
- 2 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε τις φράουλες μαζί με τη στέβια και το χυμό λεμόνι και μόλις λιώσουν οι φράουλες προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις έχουμε σουρώσει.
- Αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και το βάζουμε στη φόρμα για την πουτίγκα (βγαίνει μέχρι τη μέση). Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες με το γιαούρτι και τη στέβια.
- Ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε μέσα τις ζελατίνες και το προσθέτουμε όλο μαζί το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε από τη ψυγείο τη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το γιαούρτι.
- Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες.
Πηγή: newsbeast
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr