ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστό κοτόπουλο με ζαμπόν και τυριά
Λαχταριστό ρολό κοτόπουλο ότι πρέπει για το μεσημεριανό σας!
Υλικά για 4-6 άτομα
- 3 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
- 6 φέτες τυρί τοστ
- 6 φέτες ζαμπόν
- 90 γραμμάρια χοντροκομμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
- ¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
- ¼ του φλιτζανιού νερό
- 1 κουταλάκι σούπας νερό
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Μοιράζετε από 2 φέτες ζαμπόν – τυρί φέτες και από 4 κομματάκια παρμεζάνας στα τρία φιλέτα κοτόπουλου (έχετε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγετε καθένα σε ρολό.
- Τα στερεώνετε καλά με οδοντογλυφίδα.
- Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζετε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
- Προσθέτετε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
- Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
- Βάζετε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτετε στην κατσαρόλα το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.
- Ανακατεύετε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.
- Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Πηγή: newsbeast
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr