ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Η συνταγή της ημέρας: Βελουτέ χειμωνιάτικων λαχανικών
Μια νόστιμη και θρεπτική σούπα με λαχανικά της εποχής.
Υλικά Συνταγής
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 πράσα τρυφερά
- 4 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 μικρή σελινόριζα
- 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
- 2 φλ. ζωμός κότας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. μικρά φρέσκα άσπρα μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο σχοινόπρασο ή άνηθο
- λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα
Για την βελουτέ
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την σελινόριζα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και το ζωμό. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′, προσθέτουμε το μπρόκολο σε μικρές φούντες και βράζουμε για 5′ επιπλέον.
Αλείφουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο ζωμό ή λίγο γάλα.
Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε την πυκνότητα της σούπας.
Ισομοιράζουμε τη βελουτέ σε ζεστά μπολ και γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι, λίγα μανιτάρια σοτέ και λίγο σχοινόπρασο ή άνηθο.
Σερβίρουμε αμέσως.
Για τα μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε.
Πηγή: argiro