ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Βάψτε τα πασχαλινά αυγά σας με αυτή την απίστευτα εύκολη τεχνοτροπία
Βάψτε Πασχαλινά κόκκινα και μαρμάρινα αυγά με φυσικό τρόπο από φλούδες κρεμμυδιού χωρίς βαφές και θα φαίνονται σαν πραγματικά έργα τέχνης
Πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή και εύκολη ιδέα.
Τα πασχαλινά αυγά σου θα φαίνονται τόσο ξεχωριστά που θα θέλεις να τα κρατήσεις για πολύ καιρό στο τραπέζι σου!
Την τεχνική μας δείχνει ο Πάνος Παπαδάκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Υλικά (για κόκκινα αυγά):
- 20 λευκά αυγά
- 3 λίτρα νερό
- 50 γρ φλούδες από λευκά κρεμμύδια
- 50 γρ λευκό ξίδι
- Ηλιέλαιο
Υλικά (για αυγά με τεχνοτροπία)
- 4 λευκά αυγά
- 1 λίτρο νερό
- Γάζα
- φλούδες από λευκά και κόκκινα κρεμμύδια
- 60 γρ. αποξηραμένος ιβίσκος
- 2 κτσ λευκό ξίδι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε με νερό την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις φλούδες από τα λευκά κρεμμύδια.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά τις φλούδες με το νερό και μόλις βράσει το χαμηλώνουμε σε μεσαία θερμοκρασία και βράζουμε για 40 λεπτά.
Στραγγίζουμε το κόκκινο ζουμί σε μια άλλη κατσαρόλα αφαιρώντας τις φλούδες και τοποθετούμε τα λευκά αυγά προσεκτικά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Μόλις βράσουν τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 12 λεπτά.
Μετά τα βγάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι ένα ένα και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τα αφήνουμε για λίγο να στεγνώσουν και στην συνέχεια τα γυαλίζουμε με ηλιέλαιο πάνω σε ένα βαμβάκι.
Κάνουμε τα αυγά με τεχνοτροπία και βάζουμε σε ένα πιάτο φλούδες από κρεμμύδι λευκό και κόκκινο.
Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τις φλούδες.
Παίρνουμε μια γάζα και την κόβουμε σε 4 κομμάτια (θα φτιάξουμε 4 λευκά αυγά).
Βουτάμε το αυγό μέσα σε λευκό ξίδι και έπειτα το βάζουμε μέσα στο πιάτο με τις τριμμένες φλούδες κρεμμυδιού.
Αφού κολλήσουν πάνω αρκετές φλούδες παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και βάζουμε στο κέντρο από το κομμάτι της γάζας.
Βάζουμε το αυγό και το κλείνουμε προσεκτικά μέσα στην γάζα πιάνοντας το με μια κλωστή.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα αυγά.
Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και προσθέτουμε τον αποξηραμένο ιβίσκο(για τσάι).
Βάζουμε τα αυγά προσεκτικά μέσα ρίχνουμε τα υπόλοιπα τρίμματα από τις φλούδες που περίσσεψαν τις 2 κτσ ξίδι , 1 πρέζα αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 12 λεπτά.
Κόβουμε την γάζα και με μια χαρτοπετσέτα απομακρύνουμε τις φλούδες πάνω από τα αυγά.
Γυαλίζουμε με ηλιέλαιο και τα πιο όμορφα μαρμάρινα αυγά με τεχνοτροπία είναι έτοιμα.
Τι πιο ωραίο να βάφεις τα αυγά σου με φυσικό τρόπο και να στολίζεις το γιορτινό σου τραπέζι!