LIFESTYLE
Ο Μιχάλης Γουλανδρής έχασε ένα από τα τέσσερα σπίτια του σε πλειστηριασμό
Στο σφυρί βγήκαν την περασμένη Τετάρτη οι τέσσερις πολυτελείς κατοικίες-διαμερίσματα του Μιχάλη Γουλανδρή για χρέη προς τις τράπεζες.
Όπως αναφέρει το protothema, ο εφοπλιστής δεν κατάφερε τελικά να αναστρέψει τη διαμορφωθείσα κατάσταση και να σώσει τα σπίτια του από τον πλειστηριασμό που είχε δημοσιοποιηθεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Το δάνειο
Δεκατρία χρόνια μετά την περίοδο που ο Μιχάλης Γουλανδρής αποφάσισε να επενδύσει στον χώρο του real estate, η οικονομική κρίση τον χτύπησε και αυτόν. Το 2007 όλα έδειχναν να κυλούν ιδανικά τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική ζωή του. Εχοντας πάρει 24 εκατ. ευρώ από την πώληση της χρηματιστηριακής Π & Κ στην Εθνική Τράπεζα το 2006, επενδύει στην αγορά ακριβών ακινήτων στην περιοχή της Ηρώδου Αττικού επί της Βασιλέως Γεωργίου. Εκταμιεύει ένα μεγάλο ποσό για τη συγκεκριμένη αγορά -πάνω από 16 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν τότε στις παρυφές του Κολωνακίου- ευελπιστώντας ότι αργά ή γρήγορα θα πουλήσει με κέρδος.
Τα τέσσερα διαμερίσματα
Τα τέσσερα διαμερίσματα-φιλέτα που βγήκαν στο σφυρί την περασμένη Τετάρτη για χρέη ύψους 15,5 εκατ. ευρώ σε δύο τράπεζες βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία επί της Βασιλέως Γεωργίου Β’.
Το μόνο που δεν είχε υπολογίσει ήταν η κρίση που ερχόταν αργά αλλά σταθερά να χτυπήσει την πόρτα τόσο των λιγότερο εύπορων από αυτόν πολιτών όσο και τη δική του. Τα τελευταία τρία χρόνια οι δανειακές του υποχρεώσεις σε δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αυξάνονταν κάθε χρόνο αφού δεν εξυπηρετούνταν. Ο πλειστηριασμός της περασμένης Τετάρτης είχε ως αποτέλεσμα την πώληση ενός διαμερίσματος στον 1ο όροφο του κτιρίου επί της Βασιλέως Γεωργίου. Το τίμημα της αγοράς ανήλθε στις 765.000 ευρώ. Ο πλειοδότης δεν ήταν φυσικό πρόσωπο αλλά εταιρεία.
Αυτό ήταν το πρώτο από τα τέσσερα διαμερίσματα ιδιοκτησίας Γουλανδρή που συγκεκριμένη τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό για ανεξόφλητες δανειακές υποχρεώσεις. Το τίμημα για τα υπόλοιπα, ειδικά για το διώροφο ρετιρέ, ήταν τόσο μεγάλο ώστε δεν υπήρξε ενδιαφέρον, κάτι που ίσως ωθήσει την τράπεζα να επανέλθει με νέο τίμημα σε λίγους μήνες