ΚΡΉΤΗ
Άγιος Νικόλαος: Τα δύο εστιατόρια που βραβεύτηκαν με “Χρυσό Σκούφο” | ΦΩΤΟ
Σε μια λαμπερή τελετή στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου οι Χρυσοί Σκούφοι και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα και τον Alpha Guide.
Με χρυσούς σκούφους βραβεύτηκαν δυο εστιατόρια στo Δήμο Αγίου Νικολάου (Βαθύ και Ελούντα). Πρόκειται για το Ocean Restaurant στο ξενοδοχείο «Daios Cove Luxury Resort» και το Calypso στο ξενοδοχείο «Elounda Peninsula All Suite Hotel».
- Το Ocean Restaurant είχε βαθμολογία 15/20 στην κατηγορία μοντέρνα διεθνής κουζίνα. Σεφ είναι ο κ. Δήμος Μπαλόπουλος
- Ιδιοκτήτης: Daios Cove Luxury Resort
Νέα είσοδος στο κλαμπ των Χρυσών Σκούφων. Στην ντιζαϊνάτη βεράντα, με τη θέα να ανοίγεται στον ιδιωτικό όρμο του συγκροτήματος, απολαύσαμε ιδιαίτερα τις δημιουργίες του νέου και ταλαντούχου σεφ Δήμου Μπαλόπουλου, ο οποίος επιχειρεί μια προσωπική, σύγχρονη γαστρονομική κουζίνα με διεθνείς κι ελληνικές αναφορές, που ανεβάζει τον πήχη του fine dining στην περιοχή.
Κορυφαίο πιάτο: Συνδυασμός καρέ από γουρουνάκι γάλακτος και πανσέτα, αβγολέμονο, ριζότο μαυροσίταρου με τρούφα, μανιτάρια shiitake και καπνιστή κέτσαπ ροδάκινου.
- Το Calypso είχε βαθμολογία 15/20 στην κατηγορία μοντέρνα διεθνής κουζίνα Σεφ: Jean-charles Metayer , Δημήτρης Κιβωτός.
- Ιδιοκτήτες: Ελλιάνα Κοκοτού, Σπύρος ΚοκοτόςΣε μια βεράντα με υπέροχη θέα στο πέλαγος, ο Jean-Charles Metayer προτείνει μια κουζίνα φίνα, εναρμονισμένη με τη γενικότερη φιλοσοφία του resort. Τόσο οι συνθέσεις που βασίζονται στο ψάρι όσο και οι προτάσεις με κρέας έχουν κοινή αφετηρία την άριστη πρώτη ύλη και μπολιάζουν τις διεθνείς προσλαμβάνουσες με κρητικές κι ελληνικές πινελιές.Κορυφαίο πιάτο: Μπαρμπούνια με τραχανά και σος πέστο ελληνικών μυρωδικών.
- Για πρώτη φορά στην 24χρονη ιστορία του θεσμού απονεμήθηκε Βραβείο Κοινού, στο «Pelagos Seaside Restaurant» στο Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας.
Πηγή: anatolh