Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ιεράπετρα: Η σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη αναδείχθηκε η καλύτερη της Μεσογείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έτσι, για τρίτη συνεχή χρονιά, ένα νεαρό ταλέντο της ελληνικής σκηνής αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει την περιφέρεια των Χωρών της Ανατολικής Μεσογείου στον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2018 στο Μιλάνο.

Το πιάτο που παρουσίασε η Ελληνίδα νικήτρια ήταν πέρδικα μαγειρεμένη σε οινολάσπη vionger με μουσελίν παστινάκη και σαλάτα αμπέλου. Ένα πιάτο το οποίο κέρδισε την κριτική επιτροπή και για το οποίο η σεφ του «Πέλαγος» απέσπασε επίσης το Βραβείο Κοινού στους Χρυσούς Σκούφους του 2017, αντλώντας έμπνευση από τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων.

Ο Νίκος Ρούσσος, σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου «Funky Gourmet» (2 αστέρια Michelin και 2 Χρυσοί Σκούφοι), καθώς και του «Opso» στο Λονδίνο, ο Ισραηλινός Chaim Cohen, ηγετική φυσιογνωμία της γαστρονομικής σκηνής του Ισραήλ, και ο Τούρκος İsmet Saz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «TOI Akaretler» στην Κωνσταντινούπολη της έδωσαν το εισιτήριο για το Μιλάνο και τον μεγάλο τελικό –εκεί θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε 21 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, μπροστά σε σπουδαίες προσωπικότητες της διεθνούς γαστρονομίας.

Αναφορικά με τη διάκρισή της είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα μέρος στον διαγωνισμό και κατάφερα μέσα από τη δουλειά μου να αναδείξω τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μου! Είναι μοναδική εμπειρία να γνωρίζεις, να μαγειρεύεις και να κρίνεσαι από έμπειρους σεφ από διαφορετικές χώρες με διαφορετικές προσεγγίσεις και είναι μοναδική εμπειρία να έρχεσαι κοντά με ανθρώπους στην ηλικία σου που μπορεί να μη μιλάτε την ίδια γλώσσα αλλά έχετε ένα κοινό πάθος: την ανάδειξη της σύγχρονης γαστρονομίας».

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν οι 21 Best Young Chefs από όλο τον κόσμο, ως οι επίσημοι φιναλίστ, οι οποίοι θα συμμετέχουν στους τελικούς στο Μιλάνο. Σε κάθε φιναλίστ θα ανατεθεί και ένας «Chef Mentor» – μέλος από την περιφερειακή επιτροπή κριτών, ο οποίος θα παρέχει στο νέο σεφ προτάσεις για να βελτιώσει το πιάτο που φέρει την υπογραφή του και θα τον βοηθήσει να προετοιμαστεί για την τελική φάση. Τον Ιούνιο του 2018, 21 νέοι σεφ – φιναλίστ, θα συγκεντρωθούν στο Μιλάνο για την τελική φάση του διαγωνισμού από το S. Pellegrino. Οι σεφ θα διαγωνισθούν για τον τίτλο του S.Pellegrino Young Chef 2018. Τον τελικό νικητή θα επιλέξει το διεθνές πάνελ κριτών που αποτελείται από τους λεγόμενους Seven Sages.

 

 

Πηγή: radiolasithi

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ