ΚΡΉΤΗ
Ψάχναμε Κρητικές λίρες-Δεν έχουμε σχέση με την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη
«Δεν συμμετείχαμε στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη . Οι κινήσεις μας φαίνονταν ύποπτες γιατί ψάχναμε για κρητικές λίρες με βάση μία παλιά ιστορία ανταρτών»!
Σε αυτό τον ιδιότυπο ισχυρισμό έχουν προχωρήσει ύποπτοι (όπως τους θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ) για την αρπαγή του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που απελευθερώθηκε στις 2 Οκτωβρίου, μετά από έξι μήνες ομηρίας.
Μετά την σύλληψη, προ μερικών ημερών, ενός 40χρονου με καταγωγή από την βόρειο Ελλάδα που εργαζόταν ως security στο Ρέθυμνο και είχε ρόλο φύλακα του 54χρονου ομήρου, η ΕΛ.ΑΣ και οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν την προσπάθειά τους να αποκαλύψουν τους οργανωτές της απαγωγής, στα τέλη Μαρτίου 2017 στο Ηράκλειο, οι οποίοι στη συνέχεια προσπάθησαν να εξαυλώσουν τα ίχνη τους…
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έλαβαν καταθέσεις από ορισμένους υπόπτους και τους υπέβαλαν ερωτήσεις σε σχέση με συναντήσεις τους νυκτερινές ώρες και με ειδικά μέτρα αντιπαρακολούθησης σε ερημικές περιοχές της νότιας Κρήτης, το περασμένο καλοκαίρι. Μερικοί από αυτούς –σύμφωνα με τον δικαστικό φάκελο που είναι στην διάθεση του «Βήματος»- τα συνέδεσαν με αναζήτηση αρχαίων θησαυρών ενώ άλλοι μίλησαν για ραντεβού για «σαξίματα» (ΣΣ: διαμεσολαβήσεις προκειμένου να γεφυρωθούν διαφορές μεταξύ οικογενειών της περιοχής)! Μάλιστα υποστήριξαν ότι προχωρούσαν σε μεταμεσονύκτιες συναντήσεις και με ειδικά μέτρα ασφαλείας για να μην ενοχλήσουν και τους …γείτονές τους!
Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία η έρευνα στράφηκε και στον τυχόν ρόλο ενός 44χρονου πρώην φρουρoύ δύο γνωστών επιχειρηματιών που φερεται να είχε και εμπορικές δραστηριότητες στο ανατολικό μπλοκ, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα. Η ΕΛ.ΑΣ ερεύνησε αν αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης ενός παλιού τζίπ Τσερόκι με το οποίο μεταφέρθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά την απαγωγή του. Ο εντοπισμός του οχήματος αυτού αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους της ΕΛ.ΑΣ και των δικαστικών αρχών για να τεκμηριώσουν την εμπλοκή και άλλων απαγωγέων. Με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι είχε πράγματι τέτοιο τζιπ αλλά το είχε ήδη πουλήσει πριν ενάμισι χρόονο για παλιοσίδερα. Ο ίδιος δήλωσε ότι γνώριζε τους περισσότερους από τους απαγωγείς αλλά και ότι εκείνος, όπως κι ένας βασικός από τους ήδη κατηγορουμένους, συμμετείχαν στο «κίνημα» κατά των πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο.
Από την ΕΛ.ΑΣ ακόμη εξετάσθηκε ένας 38χρονος συγγενής του ο οποίος φαίνεται -σε κάμερα – να αγοράζει από περίπτερο στα νότια προάστια της Αθήνας κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας σε κινητό που σχετίζεται με την απαγωγή Λεμπιδάκη. Το άτομο αυτό υποστήριξε ότι προχώρησε σε αυτή την αγορά ύστερα από υπόδειξη του συγγενούς του, πρώην φρουρού επιχειρηματιών. Ακόμη στον σχετικό φάκελο περιέχεται και η κατάθεση ενός Κρητικού επιχειρηματία, το όνομα του οποίου είχε αναφερθεί και στην περίπτωση απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου. Ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι «ξέρω ότι με συνδέουν με την απαγωγή του Λεμπιδάκη αλλά σας λέω ότι δεν εχω καμιά σχέση». Όταν δε ρωτήθηκε αν ξέρει ποίοι είναι οι απαγωγείς εκείνος υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα γιατί «συνήθως σε αυτές τις αρπαγές υπάρχουν στεγανά και δεν γίνονται διαρροές».
Ο νομικός εκπρόσωπος ενός εκ των κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου σημείωσε ότι «η ανακριτική διαδικασία θα είναι μακρά και ότι πρέπει να φωτισθούν πολλές πτυχές της υπόθεσης για να προσδιορισθούν επακριβώς οι τυχόν ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων»
tovima.gr