ΚΡΉΤΗ
Η Κρητικοπούλα που πέτυχε το όνειρο της Ιατρικής!
Το όνειρό της πραγματικότητα έκανε η Καλλιρόη Σαλούστρου η οποία βλέπει τους σκληρούς κόπους των τελευταίων χρόνων να ανταμείβονται και φαντάζεται ήδη τον εαυτό φοιτήτρια Ιατρικής στα έδρανα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ανακοίνωση των βάσεων προκάλεσε χαμόγελα αφού από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήθελε να γίνει γιατρός και έκανε τους γονείς να αισθάνονται υπερηφάνεια για την επιτυχία της.
Με 17.550 μόρια στην Ιατρική Ηρακλείου
Όπως περιγράφει η ίδια στο neakriti.gr «Έδωσα για δεύτερη φορά φέτος Πανελλήνιες. Πέρυσι πέρασα Φαρμακευτική και φέτος πέτυχα την εισαγωγή μου στην Ιατρική Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης με 17.550 μόρια. Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Δεν σκέφτηκα τόσο την απόσταση αλλά ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό Πανεπιστήμιο. Βέβαια δεν ήμουν σίγουρη ότι θα περάσω στο Πανεπιστήμιο που είχα επιλέξει και είχα σκεφτεί ακόμη και τις σπουδές στο εξωτερικό».
Οι δυσκολίες για να φτάσει στο στόχο
Η επιτυχία βέβαια δεν ήρθε εύκολα αφού όπως παραδέχεται η Καλλιρόη εδώ και χρόνια προετοιμαζόταν για το στόχο της και βίωσε μια δύσκολη χρονιά αφού η καραντίνα και εξάπλωση του κορωνοϊού άλλαξαν τις συνθήκες και την ψυχολογία των μαθητών. Όπως αναφέρει: «για να τα καταφέρει κάποιος πρέπει να διαβάζει όλα τα χρόνια. Βέβαια φέτος η καραντίνα και ο εγκλεισμός δυσκόλεψε την κατάσταση καθώς ακόμα και μια μικρή βόλτα ήταν αδύνατη. Αυτό που έχω να πω στα υπόλοιπα παιδιά είναι ότι αν θέλουν πολύ πετύχουν να κάτι, θα πρέπει να το κυνηγήσουν. Μια ζωή έχουμε και δεν πρέπει να αφήνουμε τα όνειρα μας. Θα πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρα μας διαφορετικά δεν ξέρω πόσο ευχαριστημένοι θα είμαστε με τη ζωή μας. Απλά θα πρέπει να διαβάζουν και να μην έχουν άγχος και θα τα καταφέρουν!».
Περήφανοι γονείς και… γιατροί
Με πάτερα καρδιολόγο και μητέρα παθολόγο μπορεί κάποιος να υποψιαζόταν ότι…το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Όπως λέει όμως η Καλλιρόη -προκαλώντας έκπληξη- οι γονείς της μάλλον την αποθάρρυναν περισσότερο παρά την ενθάρρυναν να ασχοληθεί με την Ιατρική αφού πρόκειται για δύσκολο χώρο. Εκείνη όμως κράτησε τις συμβουλές των γονιών της, χάραξε πορεία και «άνοιξε» πανιά ακολουθώντας τις δικές της επιθυμίες και ανυπομονεί να ανοίξει βιβλία και να «στρωθεί» στη δουλειά για να θεραπεύει ασθενείς και να σώζει ανθρώπινες ζωές.