ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χαμός στο Twitter με τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού» που μπαίνει στα ελληνικά σχολεία
Ανησυχία και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες, «εκπαιδευτικά» βίντεο που στάλθηκαν στα γυμνάσια της χώρας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή, και τα οποία αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη.
Ένα από αυτά τα βίντεο, που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου, πάει ακόμα παραπέρα, υποστηρίζοντας την επίσης απόλυτα αντιεπιστημονική θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, λόγια που αποδίδει η ομιλούσα Μαλαματένια Ρούλια από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής στις πεποιθήσεις μιας φυλής στην Αφρική! Πρόκειται για αντιλήψεις επικίνδυνες και αβάσιμες, οι οποίες άνοιξαν σε αρκετές χώρες την κερκόπορτα για την απαγόρευση των αμβλώσεων.
Δείτε σχόλια μετά τον σάλο που προκλήθηκε από χρήστες του Twitter, μετατρέποντας το hashtag #video_γονιμοτητας στις μεγαλύτερες τάσεις του μέσου σήμερα:
Αντέχετε λίγο ακόμη #video_γονιμότητας;
Πείτε μου, σας παρακαλώ, υπήρξε άνθρωπος στο @MinEduGR που είδε αυτό το πράμα και είπε “α τι ωραίο εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία”;
Ή απλώς πήγαν οι κυρίες στο γραφείο της @nkerameus και το βίντεο εγκρίθηκε χωρίς να το δει κανείς; pic.twitter.com/sv0aHM8fdK— Δέσποινα Κουτσούμπα (@dkutsumba) January 28, 2022
Η ελληνική εταιρεία προγεννητικής αγωγής μας εξηγεί για την ομοφυλοφιλία #video_γονιμότητας pic.twitter.com/IscVLDupux
— Σολιτόνιο (@egia_thiliko) January 28, 2022
Θα ήταν ντροπή ακόμα και να συζητιέται σε κλειστούς κύκλους ότι μπορεί για ΟΛΕΣ τις ασθένειες οπότε και αν εμφανιστούν να φταίει η μάνα η οποία παρεπιπτόντως καθορίζει και το σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού αν δεν είναι αρκετά ανοιχτή σε οποιοδήποτε φύλο. #video_γονιμοτητας
— maria_phan801🏳️🌈 (@maria_phan801) January 29, 2022
Δηλαδή αν μια γυναίκα έχει κάνει παιδί με δότη σπέρματος, 1ον είναι καταραμένη και 2ον το παιδί που θα γεννηθεί θα είναι αναίσθητο κ άρρωστο επειδή δεν υπήρχε “πνευματική ένωση” των γονέων; Ρωτάω γιατί είμαι ηλίθια και δεν κατάλαβα τι θέλει να πει ο ποιητής!🤔 #video_γονιμοτητας
— Ksanthomallo_poodle ♊♏ (@mpoukla_tresa) January 29, 2022
Κοιτάξτε κ. @nkerameus αυτά είναι στο #video_γονιμότητας που εγκρίνατε για τα Γυμνάσια.
Αν είναι να πέσουμε στον ανορθολογισμό, πραγματικά προτιμώ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την Άση Μπήλιου!
ΑΡΚΕΤΑ! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ. ΝΤΡΟΠΗhttps://t.co/tQPYpwzVQu pic.twitter.com/U2io0Qnozi— Δέσποινα Κουτσούμπα (@dkutsumba) January 28, 2022
“η γυναικα προοριζεταθ να ανορθωσει την ερωτικη σχεση”. μαλιστα. #video_γονιμοτητας pic.twitter.com/dVNO7WYJTk
— nina // semi-ia (@aemixtpe) January 29, 2022
Σε ένα άλλο βίντεο η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή ισχυρίζεται ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή. Η υγεία διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια που το παιδί είναι σε άμεση σχέση με τη μητέρα. Όλες οι ασθένειες ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη. Η ενοχοποίηση της γυναίκας, της μητέρας είναι σαφής. Μόνο μια χαρούμενη και ευτυχισμένη έγκυος, δικαιούται να ελπίζει ότι το παιδί της θα έχει μια υγιή και καλή ζωή.
Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η κ. Κεραμέως, έδωσε έγκριση σε αυτό το βίντεο, μετά μάλιστα και την ηχηρή ακύρωση που κατάφερε το φεμινιστικό κίνημα, του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», του οποίου το σκοταδιστικό περιεχόμενο αποκάλυψε το tvxs.gr. Μετά τον σάλο του συνεδρίου που τελούσε μάλιστα υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας, αποσύρθηκε τόσο η πρόεδρος όσο και χορηγοί και ΜΜΕ.
«Το dna του παιδιού εξαρτάται από την ποιότητα αγάπης του ζεύγους»
Και μόνο ο τίτλος «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», αποτελεί μία προσβολή στους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος που πάλεψε χρόνια για να διαχωριστεί η σεξουαλικότητα με τη γονεϊκότητα.
Για να δούμε αναλυτικά ποιες πληροφορίες καλούνται να εμπεδώσουν μαθήτριες και μαθητές στη χώρα.
«Τα πάντα ξεκινούν τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού» λέει η Μαλαματένια Ρούλια από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής και στηρίζει το επιχείρημα στην αρχαία Κίνα που μετρούσαν την ηλικία του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης, στις πεποιθήσεις κάποιας φυλής στην Αφρική της οποίας τα μέλη θεωρούσαν ότι η ηλικία του παιδιού ξεκινάει από την ώρα που η γυναίκα συλλαμβάνει την ιδέα (!) να κάνει παιδί.
Από τα ατράνταχτα επιχειρήματα δεν λείπουν και οι πληροφορίες από την αρχαία ελληνική γραμματεία «Ο Σωκράτης λέει ότι μετά τη γέννηση είναι αργά για την οποιαδήποτε αγωγή προς το παιδί» ούτε η εκκλησία «…ο άγιος Πορφύριος υποστηρίζει ότι αγωγή υγειας αρχίζει με τη σύλληψη γιατί τότε από την ανυπαρξία περνάμε στην ύπαρξη».
Η γυναίκα για την κ. Ρούλια είναι η «έγκυος που απλά υλοποιεί το σχέδιο» και σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας, η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την ποιότητα αγάπης του ζεύγους! Δεν ξέρω τι έχουν να πουν οι βιολόγοι γι’αυτό, όμως αυτό το βίντεο θα το παρακολουθήσουν τα παιδιά μας.
Εξηγεί λοιπόν πως «…όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του. Ποια είναι τα επιστημονικά επιχειρήματα αυτής της «γνώσης»; Τα παραδείγματα αντλήθηκαν από την αρχαία ελληνική μυθολογία, από τα παιδιά που γεννήθηκαν από την ένωση των Θεών, γιατί «… οι μύθοι συμβολίζουν την ποιότητα της πνευματικότητας του ζεύγους».
Η κ. Ρούλια εξηγεί, πως η γνώση αυτή μπορεί να έρχεται από τα αρχαία χρόνια, συστηματοποιήθηκε όμως τα τελευταία 50. Πως; «Οι επιστήμονες μέσα από αφηγήσεις των ασθενών, βρήκαν ότι τα προβλήματα ξεκινούν από πολύ νωρίς. Ξεκίνησαν από εφηβεία πήγαν στα παιδικά χρόνια κι έφτασαν στην περίοδο της εγκυμοσύνης».
Αναλύει επίσης τους λόγους για τους οποίους η «γνώση» αυτή πρέπει να μεταφερθεί στους εφήβους: «Οι έφηβοι πρέπει να έρθουν σε επαφή με την προγεννητική αγωγή για να μπουν τα θεμέλια της αυτογνωσίας και να βελτιωθεί η κοινωνία μας…..Θα τους φέρει όμως και εσωτερική ισορροπία καθώς και ενσυναίσθηση». Επίσης «…εκείνοι («αρχιτέκτονες της νέας γενιάς») θα επιτελέσουν εν καιρώ, ως γονείς, προπαντός κατά το προγεννητικό στάδιο της ζωής των παιδιών τους».
Δείτε αποσπάσματα από το αμφιλεγόμενο βίντεο:
Η επιστολή και το έγγραφο έγγρισης από το υπουργείο
Το tvxs.gr δημοσιεύει την επιστολή που στάλθηκε στα σχολεία στην οποία το εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» γράφει ότι τιμήθηκε με την έγκριση που πήρε από το υπουργείο Παιδείας, αλλά και το έγγραφο έγκρισης από την πλευρά του υπουργείου. Τα ερωτήματα που θέτει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας του οποίου την απάντηση θα δημοσιεύσουμε, εφόσον δοθεί.
Η Επιστολή
«Προς τα Γυμνάσια της Ελληνικής Επικράτειας
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.
Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…
Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.
Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.
Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών.
Με εξαιρετική τιμή
Η Επιστημονική μας Ομάδα»