Όσοι παρακολουθήσατε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τα απότοκα των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών και τις επερχόμενες κινήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο προκειμένου να «γιατρευτούν» οι πληγές που εκείνες προκάλεσαν, ενδεχομένως να σταθήκατε σε ένα όνομα στο οποίο, μάλιστα, έγινε διπλή αναφορά από τα χείλη του Πρωθυπουργού: Χρήστος Τριαντόπουλος.
Σε αυτόν, όπως ανέφερε, θα εμπιστευτεί τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων, δράσεων και παρεμβάσεων στήριξης και αποκατάστασης των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των περιοχών που επλήγησαν -και συνεχίζουν να πλήττονται- από τις μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα μας, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει μεσούσης της συνέντευξης τύπου ότι θα τον αναβαθμίσει και πολιτικά (σσ. στις 13/08 ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μίνι ανασχηματισμό, αναβαθμίζοντας τον Χρήστο Τριαντόπουλο από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής σε εκείνη του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές).
Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη» είναι ενδεικτική της σχέσης εμπιστοσύνης και σεβασμού που ο -σχετικά νέος σε ηλικία- τεχνοκράτης έχει καταφέρει να δημιουργήσει μέσα από το έργο του.
Η σχέση του Χρήστου Τριαντόπουλου με το Ρέθυμνο
Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας είναι ένα από τα βαριά χαρτιά που διαθέτει η κυβέρνηση στο στελεχιακό της δυναμικό, καθώς όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, μιλούν για έναν άρτια εκπαιδευμένο οικονομολόγο, ταγμένο εξ ολοκλήρου στο αντικείμενο και την εργασία του και με πρωτόγνωρη δίψα για επιστημονική εξέλιξη -παρά το γεγονός ότι το βιογραφικό του είναι ήδη πολύ «βαρύ».
Πολύ στενός και επί σειρά ετών συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο Χρήστος Τριαντόπουλος έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την πόλη μας, το Ρέθυμνο.
Στις παρυφές της χιλιετίας, ξόδεψε τέσσερα από τα χρόνια του προκειμένου να σπουδάσει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Διάστημα στο οποίο έθεσε τις βάσεις για τη μετέπειτα λαμπρή ακαδημαϊκή του πορεία, διάστημα στο οποίο κατάφερε να δημιουργήσει φιλίες ζωής με ντόπιους και όχι μόνο.
Πατέρας, πλέον, δύο κοριτσιών, της Νεφέλης και της Δανάης κι έχοντας στο πλευρό του, από τα φοιτητικά κιόλας χρόνια, τη σύζυγό του Βαλασία, δεν παραμελεί να επισκέπτεται ανά διαστήματα την πόλη μας για να «επικυρώσει» τους δεσμούς του με μια πόλη που τον στιγμάτισε θετικά και τον καθόρισε αρκετά.
Σε κάθε περίπτωση, μακριά από τα αποδομημένα πρότυπα των σύγχρονων πολιτικών, ο Χρήστος Τριαντόπουλος κρατάει ένα χαμηλό προφίλ και προτιμάει να μιλάει με το έργο του, γεγονός που τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό τόσο κατά τις επισκέψεις του στην… έδρα του, την Μαγνησία, όσο και στις επιμέρους αποστολές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ως εκπροσώπου της κυβέρνησης. Κι αυτό προκύπτει αβίαστα, καθώς ο πυρήνας του χαρακτήρα του ουδέποτε «λερώθηκε» από σκοπιμότητες και πολιτικαντισμό.
Το Daynight.gr, του εύχεται να διατηρήσει το εν λόγω προφίλ καθώς επίσης και να συνεχίσει να διαπρέπει τόσο στον ακαδημαϊκό, όσο και στον πολιτικό στίβο.
Το βιογραφικό του Χρήστου Τριαντόπουλου
Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος είναι Ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Σπούδασε Οικονομικά (ΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έβαλε το μεταπτυχιακό τίτλο του στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές (MSc) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε το διδακτορικό τίτλο σπουδών του (PhD) πάνω στην πολιτική οικονομία των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και της εποπτείας, εκπονώντας τμήμα των διδακτορικών του σπουδών, με υποτροφία, στο London School of Economics. Παράλληλα, έχει δραστηριοποιηθεί ερευνητικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο University of Sussex, ως visiting research fellow, και σε λοιπούς ερευνητικούς φορείς, ενώ επαγγελματικά, μεταξύ άλλων, κατείχε συμβουλευτική θέση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στα πεδία της τραπεζικής αγοράς, των θεσμών στην οικονομία, των δημοσίων οικονομικών και της ανάπτυξης. Από το 2016 διδάσκει οικονομικά, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ από το 2017 διδάσκει δημοσιονομική πολιτική στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει δημοσιεύσεις σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.