Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με γαρίδες
Εύκολο και γρήγορο ριζότο με άρωμα πορτοκαλιού!
Τι χρειαζόμαστε:
- 12 μεγάλες γαρίδες
- 2 κούπες ρύζι Αρμπόριο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.σ. ξύσμα τζίντζερ
- 4 κούπες ζωμό λαχανικών
- 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο
- αλάτι / πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να ξανθύνει και ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε μέχρι να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας για να μη πιάσει.
- Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.
- Το βράζουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Κατόπιν βάζουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε λίγο νερό εφόσον χρειάζεται, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ριζότο να βράσει άλλα 10 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Ολοκληρώνουμε το βράσιμο άλλα 5 λεπτά.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: sintagespareas
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr