Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Γλώσσα στο φούρνο με πατάτες
Σήμερα φτιάχνουμε ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο με φιλέτο γλώσσας. Ένα πιάτο κατάλληλο και για τα παιδιά που δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι.
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 μέτρια φιλέτα γλώσσα
- 4 μέτριες πατάτες
- χυμός ενός λεμονιού
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 κ.σ.μουστάρδα απαλή ή καυτερή
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο κατά βούληση
- μισό ποτήρι νερό
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζω, πλένω και κόβω τις πατάτες σε ροδέλες. Τις τοποθετώ σε πυρέξ, αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με τη ρίγανη και περιχύνω με το μισό χυμό λεμονιού.
- Προσθέτω το νερό και όσο λάδι επιθυμώ. Ανακατεύω να πάνε παντού τα υγρά. Τοποθετώ το σκεύος στην πρώτη θέση κάτω του φούρνου και ψήνω στους 200 για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι πατάτες. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό.
- Βγάζω το ταψί από το φούρνο, προσθέτω τα φιλέτα πάνω από τις πατάτες, ρίχνω από πάνω τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το κρασί.
- Αλείβω την επιφάνεια των φιλέτων με τη μουστάρδα, πασπαλίζω με ρίγανη και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω ελάχιστο λάδι ακόμη.
- Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο και ψήνω για άλλα 20′.
Πηγή: sintagespareas
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γλώσσα μπορεί να αντικατασταθεί με πέρκα. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα φιλέτα αν δεν έχουμε φρέσκα. Προσοχή στο χρόνο ψησίματος του ψαριού. Αν ψηθεί πολύ θα ξεραθεί και θα χάσει όλη του τη γεύση.