Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Calzone με τυρί, μανιτάρια και μπέικον
Σήμερα φτιάχνουμε σπιτικά calzone για τα παιδιά που τρελαίνονται!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 1 φακελάκι μαγιά
- 250 γρ. νερό χλιαρό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 300 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- έξτρα σιμιγδάλι για το άνοιγμα του ζυμαριού
Για τη γέμιση
- 500 γρ. μανιτάρια
- ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- αλάτι και πιπέρι
- 10 φέτες μπέικον
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 300 γρ κασέρι τριμμένο
- 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
- Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- λίγο μπούκοβο προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε μέσα σε ένα ταψί ανάποδα να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε το ζυμάρι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας.
- Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται από την εποχή.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
Για τη γέμιση
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους σε ένα καυτό τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Θέλουμε να στεγνώσουν εντελώς και να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν τα μανιτάρια μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ένα άλλο τηγανάκι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε κύβους.
- Ανακατεύουμε με το μείγμα των μανιταριών.
- Με τη βοήθεια ενός πλάστη και έξτρα σιμιγδαλιού ανοίγουμε τα ζυμαράκια μας σε στρογγυλά φύλλα πλάτους 25 εκ.
- Μοιράζουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα βάζουμε στη μέση περίπου των κύκλων της ζύμης.
- Από πάνω μοιράζουμε τα τυριά, τα αρωματικά και τα μπαχαρικά.
- Με τα δάχτυλά μας ή με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο νερό γύρω γύρω στην περιφέρεια της ζύμης.
- Κλείνουμε στη μέση τα πιτσάκια και διπλώνουμε λίγο τις άκριες για να μην ξεφύγει η γέμιση από μέσα.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Πηγή: akispetretzikis
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr