Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Ρυζόγαλο
Εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που αρέσει σε όλους!
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 κούπες γάλα
- 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
- λίγο αλάτι
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές του γλυκού κορν-φλαουρ.
- κανέλα
Πώς το κάνουμε:
- Βάζετε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι.
- Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει. Από τις 4 κούπες γάλα κρατάτε τη 1/2 κούπα εκτός, στην οποία θα διαλύσετε τις 2 κουταλίες κορν-φλαουρ και τη βανίλια.
- Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίχνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα που έχετε κρατήσει κι έχετε διαλύσει το κορν-φλαουρ και τη βανίλια. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει (θα το δείτε με το μάτι).
- Μοιράζετε στα μπολάκια και ρίχνετε από πάνω κανέλα. Βγαίνουν περίπου 6-7 μπολάκια (ανάλογα το μέγεθος)
Καλή επιτυχία!!
Πηγή: sintagespareas
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr