Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα βουτύρου
Είναι απλά, με τέλεια, βουτυρένια γεύση και ιδανικά για το τσάι!
Συστατικά
- 1 φλιτζ. βούτυρο μαλακό
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γλυκού υγρή βανίλια
- 3,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
- μισό κ.γλυκού αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
- Χτύπα το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
- Ρίξε λίγη λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας.
- Πρόσθεσε τα αυγά ένα τη φορά χτυπώντας να ανακατευτούν καλά.
- Ρίξε τη βανίλια και χτύπα λίγο ακόμη.
- Ανακάτεψε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
- Ρίξε το μείγμα αυτό λίγο-λίγο μέσα στο βούτυρο χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα κάθε φορά που βάζεις μια ποσότητα.
- Χώρισε τη ζύμη στα δύο, τύλιξε κάθε κομμάτι με διαφανή μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αλεύρωσε μια επιφάνεια και άνοιξε κάθε μισό ζύμης σε ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.
- Κόψε τα μπισκότα με στρογγυλό κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
- Βάλε τα σε λαμαρίνα που έχεις στρώσει με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.
- Άφησέ τα πέντε λεπτά έξω από το φούρνο να σταθούν.
Πηγή: tlife
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr