Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονοσαλάτα
Εύκολη σαλάτα ζυμαρικών για τις μέρες που χρειαζόμαστε κάτι νόστιμο και γρήγορο!
Τι χρειαζόμαστε:
- 500γρ Μακαρονάκι κοράλλι
- 1000γρ Ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
- 500-600γρ αλλαντικά διάφορα κομμένα σε κύβους
- 250γρ Γκούντα τριμμένο ή μισό-μισό με κεφαλοτύρι τριμμένο
- 500γρ Μαγιονέζα
- 500γρ Γιαούρτι στραγγιστό
- 50-70γρ μουστάρδα απαλή
Πώς το κάνουμε:
- Σε μπολ του 1,5 lit βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, την μαγιονέζα, την μουστάρδα και ελάχιστο αλάτι. Αναδεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και αφήνουμε στην άκρη.
- Γεμίζουμε στο μισό μια βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό, ρίχνουμε και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά (χωρίς να αλατίσουμε) και τα σουρώνουμε. Ξεπλένουμε αμέσως με κρύο νερό να παραμείνουν ζωηρά στο χρώμα τους. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε καθαρό αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τον χρόνο του πακέτου. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε αμέσως με κρύο νερό.
- Εν το μεταξύ, στο διάστημα αυτό έχουμε κόψει σε κύβους τα αλλαντικά και τρίψαμε στον τρίφτη τα κίτρινα τυριά μας.
- Βάζουμε σε πολύ βαθύ μπολ, (εγώ χρησιμοποιώ ένα των 4,2lit) τα αλλαντικά, τα λαχανικά, τα μακαρόνια, την σος γιαουρτιού και τέλος τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε πολύ απαλά την σαλάτα μας από κάτω προς τα επάνω.
- Αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Πηγή: sintagespareas
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr