Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά
Κλασική συνταγή για γεμιστά χωρίς κιμά.
Τι χρειαζόμαστε:
- 12-15 ντομάτες, πιπεριές πράσινες ή κόκκινες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ό,τι μας αρέσει
- λάδι
- 200 γρ. ρύζι
- 2-4 κρεμμύδια ξερά
- 2-4 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο και μάραθο ή άνιθο (αν έχουμε)
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- πατάτες
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
1) Κοβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε. Κρατάμε την ψίχα. Στις ντομάτες μπορείτε να κόψετε ως καπάκι το μέρος με το κοτσάνι, ή να βάλετε αυτό ως πάτο και να κόψετε την άλλη πλευρά. Εγώ προτιμώ να κόβω την άλλη πλευρά γιατί κάθονται καλύτερα στο ταψί και αδειάζονται και καλύτερα.
3) Βάζουμε σε μεγάλο πολυκόφτη την ψίχα από όλα τα λαχανικά, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μάραθο και τα κόβουμε όλα ψιλά ψιλά.
4) Τα αδειάζουμε όλα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το πόσο ζουμερές ήταν οι ντομάτες μας. Βάλτε μέχρι να φαίνεται κάπως ζουμερό (να μην είναι στεγνό το μείγμα αλλά να μην είναι και σούπα). Αν πάλι φοβόμαστε πως δε θα βράσει το ρύζι, βάλτε όλο το μείγμα σε κατσαρόλα και βράστε το λιγάκι. Προσωπικά δε το βράζω ποτέ.
5) Γεμίζουμε τα λαχανικά. Προσέχουμε να μη τα γεμίσουμε μέχρι επάνω, να αφήσουμε λίγο χώρο, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει.
7) Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τυχόν γέμιση που μας έμεινε. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ρίξτε στο ταψί και λίγο έξτρα χυμό ντομάτας.
Πηγή: sintagespareas
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr