Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Σφακιανή ομελέτα με κολοκύθια και ανθόγαλο
Μία παραδοσιακή και γρήγορη κρητική συνταγή!
Υλικά
- 2 κιλά κολοκύθια
- 600-800 γρ. ανθόγαλο
- 400 γρ. γάλα
- 200 γρ. ανθότυρο
- 1 μάτσο άνηθο
- 8 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε 8 ομελέτες με 1 αυγό, λίγο γάλα, 25 γρμ. αλεύρι έκαστη. Τηγανίζουμε τα κολοκύθια 200 γρμ. ψιλοκομμένα. Όταν ροδίσουν αφαιρούμε το λάδι και ρίχνουμε 200 γρμ. ανθόγαλο, 100 γρμ. γάλα, αλάτι, πιπέρι μέχρι να δέσουν. Βάζουμε στο πιάτο μια ομελέτα, επάνω τα κολοκύθια, ανθότυρο και επάνω την άλλη ομελέτα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Πηγή: cretanfoodnews
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr